19/01/2021 19/01/2021 «Η Ημέρα των Θεοφανείων μας διδάσκει πολλά» τόνισε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος από τον ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, όπου ιερούργησε σήμερα, εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό εορτολόγιο.  Ο Μακαριώτατος, πρόσθεσε πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός πως ο Θεός δεν άφησε τον κόσμο, και...
19 Ιανουαρίου, 2021 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2021 - 21:38

Πατρ. Μόσχας: «Μόνο κοντά στον Κύριο θα βρούμε πραγματική ευτυχία»

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: «Μόνο κοντά στον Κύριο θα βρούμε πραγματική ευτυχία»

«Η Ημέρα των Θεοφανείων μας διδάσκει πολλά» τόνισε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος από τον ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, όπου ιερούργησε σήμερα, εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό εορτολόγιο. 

Ο Μακαριώτατος, πρόσθεσε πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός πως ο Θεός δεν άφησε τον κόσμο, και αυτό θα πρέπει να μας ενισχύσει με πίστη και ευσέβεια απέναντί του. «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό και να προσευχηθούμε σε αυτόν. Επίσης θα πρέπει να ζήσουμε σύμφωνα με το νόμο που έφερε ο Κύριος στον κόσμο, γιατί, μόνο ακολουθώντας αυτόν τον νόμο, ένα άτομο μπορεί να βρει την πληρότητα της ζωής ή, στη συνηθισμένη γλώσσα, την πραγματική ευτυχία», υπογράμμισε.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων