22/04/2020 22/04/2020 Έκκληση προς τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν να παρέμβει ώστε να αναβληθεί η πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας για εκκλησιαστικά ιδρύματα, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, απηύθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. «Σας παρακαλώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναβληθεί η πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας έως την...
22 Απριλίου, 2020 - 9:18

Πατρ. Μόσχας: Να αναβληθεί η πληρωμή λογαριασμών

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Να αναβληθεί η πληρωμή λογαριασμών

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν να παρέμβει ώστε να αναβληθεί η πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας για εκκλησιαστικά ιδρύματα, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, απηύθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

«Σας παρακαλώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναβληθεί η πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας έως την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανάληψη του πλήρους έργου εκκλησιών και μοναστηριών», έγραψε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί για τη θέρμανση, τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο, το νερό, ακόμα και για την αποκομιδή απορριμμάτων καταβάλλονται από δωρεές των ενοριτών, οι οποίες έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε χώρους μαζικής συνάθροισης ανθρώπων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας, για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, προειδοποίησε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Είπε ότι ενορίες στηρίζονται στις δωρεές των πιστών, όπως επίσης και ο προϋπολογισμός σε ολόκληρη την Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων