20/09/2019 20/09/2019 Την ανησυχία της σχετικά με τα σχέδια του κράτους να αφαιρέσει από το σχολικό πρόγραμμα τα μαθήματα που σχετίζονται με την διδασκαλία των αρχών των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας, εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο σύμφωνα με το οποίο στο μάθημα “Αρχές θρησκευτικών πολιτισμών και κοσμικής ηθικής” του Δημοτικού...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 13:44

Πατρ. Μόσχας: Να μείνουν τα θρησκευτικά στα σχολεία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Να μείνουν τα θρησκευτικά στα σχολεία

Την ανησυχία της σχετικά με τα σχέδια του κράτους να αφαιρέσει από το σχολικό πρόγραμμα τα μαθήματα που σχετίζονται με την διδασκαλία των αρχών των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας, εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο σύμφωνα με το οποίο στο μάθημα “Αρχές θρησκευτικών πολιτισμών και κοσμικής ηθικής” του Δημοτικού προβλέπεται διδασκαλία μόνο των αρχών της κοσμικής ηθικής και αφαιρούνται μαθήματα για τις παραδοσιακές αρχές της Ορθοδοξίας, του Ισλάμ, του Βουδισμού και του Ιουδαϊσμού.

Επίσης τονίζεται ότι στο Γυμνάσιο δεν προβλέπεται καθόλου η διδασκαλία του σχετικού μαθήματος στο τομέα “Αρχές του πνευματικού και ηθικού πολιτισμού των λαών της Ρωσίας”.

Το Συνοδικό Τμήμα Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Κατηχήσεως της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ορθόδοξης κοινότητας στον τομέα της γενικής εκπαίδευσης, καλεί τις αρμόδιες κρατικές δομές να μην προχωρήσουν σε αυτές τις αλλαγές και εκφράζει την προθυμία του να συζητήσει ανοιχτά την τρέχουσα κατάσταση και να επιλύσει το πρόβλημα με εποικοδομητικό διάλογο.

“Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να μιλήσουμε για προσπάθεια εξάλειψης των δυνατοτήτων πνευματικής ανύψωσης των παιδιών” τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνοδικού Τμήματος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων