24/07/2019 25/07/2019 Στις 23 Ιουλίου 2019 στην Πατριαρχική κατοικία στο μοναστήρι Ντανίλοφσκι της Μόσχας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα του Μουσουλμανικού Παγκοσμίου Συνασπισμού Mohammed Abdul Karim Al-Issa. Χαιρετώντας τον υψηλό επισκέπτη, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε το πλούσιο διαφωτιστικό έργο της Ένωσης, την προστασία που παρέχει στις...
24 Ιουλίου, 2019 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2019 - 16:31

Πατρ. Μόσχας: “Ο εξτρεμισμός δεν έχει εθνικότητα”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: “Ο εξτρεμισμός δεν έχει εθνικότητα”

Στις 23 Ιουλίου 2019 στην Πατριαρχική κατοικία στο μοναστήρι Ντανίλοφσκι της Μόσχας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα του Μουσουλμανικού Παγκοσμίου Συνασπισμού Mohammed Abdul Karim Al-Issa.

Χαιρετώντας τον υψηλό επισκέπτη, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε το πλούσιο διαφωτιστικό έργο της Ένωσης, την προστασία που παρέχει στις ευάλωτες ομάδες της Ασίας και της Αφρικής: “Για μας οι επαφές με τους μουσουλμάνους δεν είναι κάτι το περίεργο, επειδή εδώ και χίλια χρόνια μένουμε στην ίδια χώρα, είμαστε αδέλφια και ποτέ δεν είχαμε ούτε διχόνοια, ούτε συγκρούσεις. Εξάλλου οι Ορθόδοξοι και οι Μουσουλμάνοι ανήκουν στον ανατολικό πολιτισμό και η συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων μας πάντα είναι ευρεία και ειλικρινής”.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στο σύγχρονο κόσμο και υπογράμμισε: “Ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία δεν έχουν εθνικότητα, είναι λανθασμένη άποψη, όταν συνδέουν αυτές τις ενέργειες μόνο με την μουσουλμανική κοινότητα. Οι τρομοκράτες στην ουσία είναι εκτός κάθε θρησκεύματος, επειδή οι πράξεις τους αντιτίθενται στον νόμο του Θεού”.

Η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει τους πληθυσμούς που πάσχουν από πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου, δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, και ως παράδειγμα έφερε την εργασία της Διαθρησκευτικής Ομάδας εργασίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Στο τέλος της συνάντησης υπογράφτηκε μια συμφωνία περί συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και του Μουσουλμανικού Παγκοσμίου Συνασπισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων