16/10/2019 16/10/2019 «Ο φιλελευθερισμός είναι ενός είδους αμαρτωλή ιδέα, επειδή προϋποθέτει ότι στο κέντρο της ζωής του ανθρώπου βρίσκεται ο ίδιος ο άνθρωπος και όχι ο Θεός», δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. «Η τοποθέτηση του εαυτού μας στο κέντρο της ζωής είναι η ιδέα των φιλελεύθερων. Και αν το «εγώ» είναι στο...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 12:04

Πατρ. Μόσχας: Ο φιλελευθερισμός είναι αμαρτία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Ο φιλελευθερισμός είναι αμαρτία

«Ο φιλελευθερισμός είναι ενός είδους αμαρτωλή ιδέα, επειδή προϋποθέτει ότι στο κέντρο της ζωής του ανθρώπου βρίσκεται ο ίδιος ο άνθρωπος και όχι ο Θεός», δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

«Η τοποθέτηση του εαυτού μας στο κέντρο της ζωής είναι η ιδέα των φιλελεύθερων. Και αν το «εγώ» είναι στο κέντρο, τι μπορεί να είναι υπεράνω εμού; Είναι ενός είδους αμαρτία, επειδή είναι η φυγή από τον Θεό. Στο κέντρο της ζωής πρέπει να είναι ο Θεός», είπε στην εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Μητροπολίτη Λένινγκραντ και Νόβγκοροντ κ. Νικοδήμου.

Ο Προκαθήμενος δήλωσε ότι «μετά τη δεκαετία του 1990 οι περισσότεροι στην κοινωνία μας άρχισαν να κατανοούν τι είναι ο φιλελευθερισμός», ενώ στις αρχές του 20ου αι. οι άνθρωποι ήταν μαγεμένοι με αυτόν.

Η φιλελεύθερη ιδέα προϋπέθετε απάρνηση των ιδεωδών και της εξουσίας, με την έννοια ότι κάθε άνθρωπος εξουσιάζει  τον εαυτό του»..

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων