16/10/2019 16/10/2019 “Ο φιλελευθερισμός είναι ενός είδους αμαρτωλή ιδέα, επειδή προϋποθέτει ότι στο κέντρο της ζωής του ανθρώπου βρίσκεται ο ίδιος ο άνθρωπος και όχι ο Θεός”, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Η τοποθέτηση του εαυτού μας στο κέντρο της ζωής είναι η ιδέα των φιλελεύθερων. Και αν το “εγώ” είναι στο...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 12:04

Πατρ. Μόσχας: Ο φιλελευθερισμός είναι αμαρτία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Ο φιλελευθερισμός είναι αμαρτία

“Ο φιλελευθερισμός είναι ενός είδους αμαρτωλή ιδέα, επειδή προϋποθέτει ότι στο κέντρο της ζωής του ανθρώπου βρίσκεται ο ίδιος ο άνθρωπος και όχι ο Θεός”, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Η τοποθέτηση του εαυτού μας στο κέντρο της ζωής είναι η ιδέα των φιλελεύθερων. Και αν το “εγώ” είναι στο κέντρο, τι μπορεί να είναι υπεράνω εμού; Είναι ενός είδους αμαρτία, επειδή είναι η φυγή από τον Θεό. Στο κέντρο της ζωής πρέπει να είναι ο Θεός”, είπε στην εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Μητροπολίτη Λένινγκραντ και Νόβγκοροντ κ. Νικοδήμου.

Ο Προκαθήμενος δήλωσε ότι “μετά τη δεκαετία του 1990 οι περισσότεροι στην κοινωνία μας άρχισαν να κατανοούν τι είναι ο φιλελευθερισμός”, ενώ στις αρχές του 20ου αι. οι άνθρωποι ήταν μαγεμένοι με αυτόν.

Η φιλελεύθερη ιδέα προϋπέθετε απάρνηση των ιδεωδών και της εξουσίας, με την έννοια ότι κάθε άνθρωπος εξουσιάζει  τον εαυτό του”..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων