10/04/2019 10/04/2019 Για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Εκκλησία στη διπλωματία και την χάραξη εξωτερικής πολιτικής, μίλησε ο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος συναντήθηκε με φοιτητές του Τμήματος Ανωτάτων Διπλωματικών Σπουδών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιμανδρίτης...
10 Απριλίου, 2019 - 8:04

Πατρ. Μόσχας: Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διπλωματία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διπλωματία

Για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Εκκλησία στη διπλωματία και την χάραξη εξωτερικής πολιτικής, μίλησε ο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος συναντήθηκε με φοιτητές του Τμήματος Ανωτάτων Διπλωματικών Σπουδών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος (Μπουλέκοφ), ο Πρύτανης της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας MG. Τρογιάνσκυ κ.α.. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν γενικοί πρόξενοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, απεσταλμένοι και γραμματείς των ρωσικών διπλωματικών αποστολών, καθώς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών και ανώτεροι υπάλληλοι του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ομιλία του, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε στους Ρώσους διπλωμάτες για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, για τις επαφές με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στο εξωτερικό, αλλά και με άλλα δόγματα, με μη χριστιανικές θρησκευτικές κοινότητες, καθώς και για το έργο με τους Ρώσους που ζουν στο εξωτερικό. Επίσης, τόνισε την σημασία της ρωσικής εκκλησίας στην χάραξη κοινής εθνικής διπλωματικής πολιτικής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων