01/01/2020 01/01/2020 Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε δέηση για την έλευση του νέου έτους στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Πριν την έναρξη της δέηση ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε στους πιστούς, τονίζοντας ότι η χρονιά που φεύγει, δεν ήταν εύκολη, αλλά και τα...
01 Ιανουαρίου, 2020 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2020 - 13:16

Πατρ. Μόσχας: “Ο Θεός να μας δώσει ελπίδα τη νέα χρονιά”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: “Ο Θεός να μας δώσει ελπίδα τη νέα χρονιά”

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε δέηση για την έλευση του νέου έτους στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Πριν την έναρξη της δέηση ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε στους πιστούς, τονίζοντας ότι η χρονιά που φεύγει, δεν ήταν εύκολη, αλλά και τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή κάποτε τελειώνουν.

“Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο έτσι ώστε στη μνήμη του να διατηρείται το καλό και όχι το κακό. Η δέηση που τελούμε, είναι παράκληση ευχαρίστησης για την χρονιά που φεύγει, παράκληση για την ερχόμενη χρονιά, και μας δίνει ελπίδα ότι το έλεος του Κυρίου θα μείνει μαζί μας, ότι ο Κύριος θα μας βοηθήσει να περάσουμε από το δρόμο της ζωής, ότι το έλεος του ως απάντηση στην προσευχή μας θα μας συντροφεύσει σε αυτό τον δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Να παρακαλέσουμε τον Κύριο να στηρίξει την πίστη και της ευλάβεια του λαού μας, να μας δώσει την ειρήνη για να μην εμποδίσουν οι εχθρικές δυνάμεις την πορεία της ζωής μας. Ας είναι η ερχόμενη χρονιά, χρονιά του ελέους του, και να απλωθεί η ευλογία του πάνω από την Πατρίδα μας, πάνω από την Εκκλησία μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων