06/12/2019 06/12/2019 Τη διαφωνία του για τον θεσμό της παρένθετης μητέρας εκφράζει  ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , του Πατριαρχείου Μόσχας και Επικεφαλής της  Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα «Αν στην εποχή των γονέων μου υπήρχε η εξωσωματική, και μεταξύ άλλων η χρήση της...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 12:32

Πατρ. Μόσχας: “Oι παρένθετες μητέρες γίνονται σκλάβες”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: “Oι παρένθετες μητέρες γίνονται σκλάβες”

Τη διαφωνία του για τον θεσμό της παρένθετης μητέρας εκφράζει  ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , του Πατριαρχείου Μόσχας και Επικεφαλής της  Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα

«Αν στην εποχή των γονέων μου υπήρχε η εξωσωματική, και μεταξύ άλλων η χρήση της παρένθετης μητέρας, μάλλον δε θα είχα γεννηθεί, αφού οι γονείς περίμεναν να γεννηθώ 16 ολόκληρα χρόνια, με υπομονή και ταπείνωση αποδεχόμενοι την κατάσταση. Αν άρχιζαν πειράματα με έμβρυα, μάλλον θα είχαν λύσει το πρόβλημα πολύ πριν γεννηθώ εγώ» τόνισε και πρόσθεσε:. Η Εκκλησία πάντα στηρίζει την ιατρική που απαλλάσσει τον άνθρωπο από τους πόνους και τα βάσανα. Οι επιστήμονες που επεξεργάζονται φάρμακα και ιατρικές τεχνολογίες, που αποσκοπούν στην βοήθεια, έχουν την ευλογία του Θεού. Ο Δημιουργός μπορεί να μας δώσει τη δύναμη και την ελευθερία να υπερβούμε όσα μας φαίνονται ανυπέρβλητα. Και η θλίψη της στειρότητας είναι στη λίστα αυτή».

«Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ένα όμορφο σπίτι, αν δεν πληρώσουμε τους χτίστες, δεν μπορούμε να «αποκτήσουμε» παιδί, αγοράζοντας ένα ανθρώπινο σώμα για 9 μήνες. Ναι, και το σπίτι και το παιδί θα υπάρχουν. Αλλά εκείνος που το έπραξε, αμάρτησε στον Κύριο και πλέον θα έχει εμπόδια στο δρόμο προς την αιώνια ευτυχία» υπογράμμισε και  κατέληξε λέγοντας:

«Στη ζωή του ανθρώπου δεν μπορούμε να πουλάμε και να αγοράζουμε τα πάντα. Πρέπει να υπάρχουν ανεκτίμητα πράγματα που δεν πωλούνται. Ο θεσμός της παρένθετης μητέρας παραβλέπει την αξία της εγκυμοσύνης ως αναπόσπαστου μέρους της μητρότητας, αφού μεταθέτει την κύηση στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Και μάλιστα οι παρένθετες μητέρες γίνονται σκλάβες, αφού μετατρέπουν την κύηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων