24/03/2020 24/03/2020 Ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας, αλλά και τη συνεργασία με την πολιτεία, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού συστάθηκε στην Μόσχα, με εντολή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Η ενννιαμελής ομάδα θα βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες δημόσιες αρχές, θα μελετά τα δεδομένα...
24 Μαρτίου, 2020 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2020 - 8:59

Πατρ. Μόσχας: Ομάδας εργασίας για τον COVID-19

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Ομάδας εργασίας για τον COVID-19

Ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας, αλλά και τη συνεργασία με την πολιτεία, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού συστάθηκε στην Μόσχα, με εντολή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.
Η ενννιαμελής ομάδα θα βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες δημόσιες αρχές, θα μελετά τα δεδομένα και την εξέλιξη της πανδημίας ώστε να καθορίζονται οι περαιτέρω αποφάσεις αναφορικά με την Εκκλησία, τις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία.
Παράλληλα, το Πατριαρχείο Μόσχας απέστειλε εγκύκλιο προς Μητροπόλεις, ναούς και ιερές μονές, καλώντας τους Ιεράρχες, τους Κληρικούς του Μοναχούς και τις Μοναχές να μεριμνήσουν και να παρέχουν ειδική ποιμαντική φροντίδα σε ενορίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Στο πλαίσιο αυτό, και σε ειδικές περιπτώσεις οι πιστοί θα μπορούν να εξομολογούνται και να μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας στο σπίτι τους , κι αφού λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα από τον Ιερέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων