05/12/2019 05/12/2019 Την αντίθεσή της στο  νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για την ενδοοικογενειακή βία εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ανακοίνωση της Συνοδικής Επιτροπής για τα Οικογενειακά Θέματα και την Προστασία της Μητρότητας και της Παιδικής Ηλικίας, η Εκκλησία υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα “περιλαμβάνει μια σειρά νομικών θεμάτων που καθιστούν την υιοθέτησή...
05 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2019 - 10:05

Πατρ. Μόσχας: «Όχι» στον νόμο για την ενδοοικογενειακή βία

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: «Όχι» στον νόμο για την ενδοοικογενειακή βία

Την αντίθεσή της στο  νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για την ενδοοικογενειακή βία εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ανακοίνωση της Συνοδικής Επιτροπής για τα Οικογενειακά Θέματα και την Προστασία της Μητρότητας και της Παιδικής Ηλικίας, η Εκκλησία υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα “περιλαμβάνει μια σειρά νομικών θεμάτων που καθιστούν την υιοθέτησή του απαράδεκτη”.

Συγκεκριμένα, η εκκλησιαστική επιτροπή αναφέρει ότι η νομοθεσία «παραβλέπει τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες νομικές αρχές της κοινής λογικής, της δικαιοσύνης και της ισότητας» και προειδοποιεί ότι η εφαρμογή της «μπορεί και θα οδηγήσει σε σοβαρές και μαζικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ατόμων και των οικογενειών».

Η επιτροπή αναφέρει επίσης ότι το νομοσχέδιο έχει «σαφή αντίκτυπο κατά της οικογένειας, μειώνοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων που επιλέγουν έναν οικογενειακό τρόπο ζωής, τον τοκετό και την ανατροφή των παιδιών που διαφέρουν από τους άλλους» και «εισάγει  αυστηρές τιμωρίες για την οικογενειακή ζωή”.

«Οι προτεινόμενες προσεγγίσεις του νόμου και οι ασαφείς κανόνες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην καταστροφή των συνηθισμένων οικογενειακών δεσμών και σχέσεων, η φύση των οποίων βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό» αναφέρεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων