26/04/2019 26/04/2019 Για την αξία της εξομολόγησης και την άφεση αμαρτιών μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Μερικές φορές θεωρούμε ότι αφού κάνουμε κάτι κακό, μπορούμε να εξομολογηθούμε κι αμέσως να λάβουμε άφεση αμαρτιών για αυτές μας τις πράξεις” τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την ουσία και την έννοια...
26 Απριλίου, 2019 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2019 - 12:31

Πατρ. Μόσχας: “Πώς θα σταθώ μπροστά στο Θεό;”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: “Πώς θα σταθώ μπροστά στο Θεό;”

Για την αξία της εξομολόγησης και την άφεση αμαρτιών μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.
“Μερικές φορές θεωρούμε ότι αφού κάνουμε κάτι κακό, μπορούμε να εξομολογηθούμε κι αμέσως να λάβουμε άφεση αμαρτιών για αυτές μας τις πράξεις” τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την ουσία και την έννοια της εξομολόγησης.

“Μέσω της εξομολόγησης, ο άνθρωπος που έχει αμαρτήσει επανασυνδέεται με τον θεό. Αλλά τι συμβαίνει στον Ουρανό, δεν γνωρίζουμε και είναι προφανές ότι δεν συγχωρείται κάθε ομολογία για όλες τις αμαρτίες. Ακόμη και αν κάποιος ομολογεί πριν από το θάνατο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άγιος κι ότι θα σταθεί μπροστά στη θεία κρίση χωρίς αμαρτίες” υπογραμμίζει, και διερωτάται: “Τι είναι αυτό που πραγματικά μας ελευθερώνει από τις αμαρτίες μας;” Για να απαντήσει, ότι είναι αυτό που απελευθέρωσε την πόρνη, “είναι η πράξη του καλού”.

“Με το να κάνουμε το καλό έχουμε τιμή να λάβουμε άφεση αμαρτιών από τον ίδιο τον Κύριο”.

Η ικανότητα να πράττουμε το καλό, σύμφωνα με τον Πατριάρχη, δεν είναι παρά η έκφραση της πιο ουσιώδους πλευράς της ανθρώπινης ψυχής και ένας καλός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να κάνει καλό.

“Εάν αισθανόμαστε ότι έχουμε αμαρτήσει”, τόνισε ο Πατριάρχης, “εάν αισθανόμαστε ότι κάναμε κάτι αμαρτωλό, άσχημο, τότε ο μόνος τρόπος να σταθείς απέναντι στο θεό και να λάβεις συγχώρεσης είναι να κάνεις καλό σε εκείνους που το χρειάζονται πάρα πολύ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων