04/02/2019 04/02/2019 Η θρησκεία συχνά χρησιμοποιείται για να χειραγωγήσει τη λαϊκή συνείδηση, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος βίσκεται σε συνέδριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. “Δυστυχώς, βλέπουμε σήμερα ότι πολιτικοί υιοθετούν την τάση να χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως μέσο χειραγώγησης της δημόσιας συνείδησης. Σίγουρα, η χρήση ρητορικής που συνδέεται με τη...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:50

Πατρ. Μόσχας: Πραγματική γενοκτονία στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Πραγματική γενοκτονία στη Μέση Ανατολή

Η θρησκεία συχνά χρησιμοποιείται για να χειραγωγήσει τη λαϊκή συνείδηση, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος βίσκεται σε συνέδριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Δυστυχώς, βλέπουμε σήμερα ότι πολιτικοί υιοθετούν την τάση να χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως μέσο χειραγώγησης της δημόσιας συνείδησης. Σίγουρα, η χρήση ρητορικής που συνδέεται με τη θρησκεία για να δικαιολογήσει την τρομοκρατία ή να επιτύχει τους πολιτικούς στόχους είναι μια αμαρτία που πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά από πνευματικούς ηγέτες και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης “, δήλωσε ο Πατριάρχης.

Τόνισε επίσης, ότι η Μέση Ανατολή υπέφερε κυρίως από εξτρεμιστές που κρύβονται πίσω από θρησκευτικά συνθήματα και από τη σύγκρουση γεωπολιτικών συμφερόντων διαφόρων χωρών. “Οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες υπέστησαν πραγματική γενοκτονία σε αρκετές χώρες. Έγινε τεράστια ζημιά στον Χριστιανισμό : εκατοντάδες εκκλησίες έχουν καταστραφεί, πολλές οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια και τα χρήματά τους, οι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν από τα σπίτια τους, επειδή δεν έχουν καμία εγγύηση ενός ειρηνικού μέλλοντος » σημείωσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων