18/03/2019 18/03/2019   Στον Καθεδρικό Ναό του του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα τίμησε τη Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Μετά την τέλεση της λειτουργίας ο Πατριάρχης έκανε αναφορά στην ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τόνισε ότι προσεύχεται για την ειρήνη στην Ουκρανία. “Είθε ο Κύριος να μας δώσει τη δύναμη...
18 Μαρτίου, 2019 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2019 - 13:35

Πατρ. Μόσχας: Προσευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Προσευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας

 

Στον Καθεδρικό Ναό του του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα τίμησε τη Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.
Μετά την τέλεση της λειτουργίας ο Πατριάρχης έκανε αναφορά στην ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τόνισε ότι προσεύχεται για την ειρήνη στην Ουκρανία.
“Είθε ο Κύριος να μας δώσει τη δύναμη να διατηρήσουμε τη χαρά να συμμετέχουμε στη ζωή της Εκκλησίας μέχρι την τελευταία μας πνοή. Να μας βοηθήσει να περάσουμε την Μεγάλη Σαρακοστή και να φτάσουμε στην Ανάσταση του Χριστού” τόνισε.

Με τον Πατριάρχη Μόσχας συλλειτούργησαν πλήθος Κληρικών και Αρχιερέων από τη Ρωσία και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος από την ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας, ο Μητροπολίτης κ. Νύφων από την ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας, αρχιμανδρίτες από την Βουλγάρικη, τη Σέρβικη και την Τσέχικη Εκκλησία.

Επίσης στη λειτουργία έφτασαν διπλωμάτες από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν και οι εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ελλάδος και της Κύπρου στη Μόσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων