09/12/2020 09/12/2020 Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείο της Μόσχας, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πατριάρχης Μόσχας απευθύνθηκε στα μέλη της Συνόδου τονίζοντας τον κίνδυνο ενός νέου κύματος στην πανδημία και την ανάγκη...
09 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2020 - 9:38

Πατρ. Μόσχας: “Το αποτύπωμα της πανδημίας”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: “Το αποτύπωμα της πανδημίας”

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείο της Μόσχας, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου
Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πατριάρχης Μόσχας απευθύνθηκε στα μέλη της Συνόδου τονίζοντας τον κίνδυνο ενός νέου κύματος στην πανδημία και την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής όλων των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσής της.


«Η προηγούμενη περίοδος στη ζωή της Εκκλησίας μας και τη ζωή των ανθρώπων μας χαρακτηρίστηκε από θλιβερές συνθήκες που σχετίζονται με την εξάπλωση της πανδημίας. Αυτές οι συνθήκες άφησαν ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα στη ζωή της Εκκλησίας, στη ζωή των λαϊκών μας, των μοναχών και των κληρικών μας. (…) Δυστυχώς, αυτή η νόσος έχει πλήξει πολλούς κληρικούς: δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένο αριθμό τώρα, επειδή απαιτούνται ορισμένες διευκρινίσεις, αλλά περίπου 100 άτομα – πέθαναν από αυτήν την ασθένεια. (…) Και όταν μας λένε, συμπεριλαμβανομένων και ιερέων, ότι δεν υπάρχει επιδημία, ότι είναι μυθοπλασία, ότι όλα αυτά εισάγονται ειδικά στη ζωή μας για να περιορίσουμε τις επισκέψεις σε ναούς ή την κίνηση ανθρώπων, τότε η απάντηση σε αυτό έρχεται από την σκληρή αλήθεια για τους πατέρες και τους αδελφούς μας” πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων