15/02/2020 15/02/2020 Θετικά βλέπει η Εκκλησία της Ρωσίας, την κρατική πρωτοβουλία να καθιερωθούν συνταγματικά οι αρμοδιότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως προς την μέριμνα για την προστασία της οικογένειας. Με δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα επικοινωνίας της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ,  θεωρεί ότι και οι πλήρεις και οι μονογονεϊκές...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 10:38

Πατρ. Μόσχας: “Το κράτος πρέπει να στηρίζει την οικογένεια”

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: “Το κράτος πρέπει να στηρίζει την οικογένεια”

Θετικά βλέπει η Εκκλησία της Ρωσίας, την κρατική πρωτοβουλία να καθιερωθούν συνταγματικά οι αρμοδιότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως προς την μέριμνα για την προστασία της οικογένειας.

Με δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα επικοινωνίας της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ,  θεωρεί ότι και οι πλήρεις και οι μονογονεϊκές οικογένειες πρέπει να έχουν την ίδια στήριξη από το κράτος.  “Η Εκκλησία βλέπει θετικά την πρωτοβουλία να καθιερωθούν στο Σύνταγμα οι αρμοδιότητες της Κυβέρνησης για την προστασία της οικογένειας και των παραδοσιακών αξιών. Το κράτος και η κοινωνία πρέπει πάντα να στηρίζουν την οικογένεια, να της παρέχουν βοήθεια και στήριξη χωρίς να βλάπτουν τον ρυθμό της ζωής”, σημείωσε, ο κ. Λεγκόιντα.

Επίσης ανέφερε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας προτείνει να καθιερωθεί στο Σύνταγμα η έννοια του γάμου ως ένωσης του ανδρός και της γυναικός. “Η οικογένεια”, υπογράμμισε, “είναι πιο ευρεία έννοια από το γάμο, σε αυτήν περιλαμβάνονται όχι μόνο οι γονείς, αλλά και τα αδέλφια, οι παππούδες, οι γιαγιάδες, γενικότερα όλοι όσοι είναι συγγενείς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων