09/03/2020 09/03/2020 “Στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, η χριστιανική πίστη υφίσταται μια πολύ ισχυρή παραμόρφωση” τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμα του κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας ότι ο σύγχρονος άνθρωπος προκειμένου να αποκτήσει ένα νόημα η ζωή του, καταναλώνει όλο και περισσότερα υλικά αγαθά Μιλώντας από το βήμα του Καθεδρικού Ναού...
09 Μαρτίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 10:40

Πατρ. Μόσχας: Χριστιανοί και υπερκατανάλωση

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Χριστιανοί και υπερκατανάλωση

“Στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, η χριστιανική πίστη υφίσταται μια πολύ ισχυρή παραμόρφωση” τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμα του κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας ότι ο σύγχρονος άνθρωπος προκειμένου να αποκτήσει ένα νόημα η ζωή του, καταναλώνει όλο και περισσότερα υλικά αγαθά
Μιλώντας από το βήμα του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού, ο Προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας, υπογράμμισε ότι “αναμφίβολα, ο ανθρώπινος πολιτισμός που βασίζεται σε αυτή την αρχή δεν είναι βιώσιμος”.

“Πολλές δυνάμεις – και πολιτιστικές – σήμερα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αλλά αυτές οι εκκλήσεις δεν λαμβάνονται από τη μαζική συνείδηση, επειδή η επιθυμία να καταναλώνουν όλο και περισσότερα υλικά αγαθά έχει γίνει πολύ ισχυρή και είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς σε αυτό» τόνισε και κάλεσε τους Χριστιανούς να δώσουν το καλό παράδειγμα στο σύνολο της κοινωνίας: “Τα λόγια της Εκκλησίας σήμερα αντιτίθενται στην πορεία ανάπτυξης του καταναλωτικού πολιτισμού. Αλλά η Εκκλησία δεν έχει άλλο τρόπο. Πρέπει να διακηρύξει αυτό που πρόκειται να διακηρυχθεί – όχι σύμφωνα με την ανθρώπινη κερδοσκοπία, αλλά σύμφωνα με το λόγο του Θεού”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων