18/03/2021 18/03/2021 «Η νηστεία είναι μια ευκαιρία να γίνετε ταπεινοί και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας ακόμα και όταν πρόκειται για θεωρητικά νηστίσιμα τρόφιμα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, προσθέτοντας ότι «είναι περίεργο να τρώτε αστακούς και να...
18 Μαρτίου, 2021 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2021 - 8:05

Πατριαρχείο Μόσχας: Δεν γίνεται νηστεία με αστακούς

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Μόσχας: Δεν γίνεται νηστεία με αστακούς

«Η νηστεία είναι μια ευκαιρία να γίνετε ταπεινοί και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας ακόμα και όταν πρόκειται για θεωρητικά νηστίσιμα τρόφιμα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, προσθέτοντας ότι «είναι περίεργο να τρώτε αστακούς και να καταναλώνετε ποσότητες βότκας».

«Είναι μάλλον περίεργο να κάνεις νηστεία με αστακούς, αν και τυπικά είναι νηστίσιμη τροφή. Κι αν κάποιος είναι ειλικρινής με τον εαυτό του μπορεί να καταλάβει γιατί» υπογράμμισε ο κ. Λεγκόιντα, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι σημαντική η εγκράτεια και η αίσθηση του μέτρου: «Δεν υπάρχει πρόβλημα για ένα άτομο να τρώει νόστιμα, αλλά αν αρχίσει να το μετατρέπει σε πάθος, τότε θα υποπέσει στο αμάρτημα της λαιμαργίας. Η νηστεία είναι μια ευκαιρία για τον άνθρωπο να ζήσει με εγκράτεια».
Αναφερόμενος στην κατανάλωση του αλκοόλ ο κ. Λεγκόιντα είπε ότι το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της νηστείας, δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να πίνει κάθε Σάββατο ένα μπουκάλι βότκα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων