12/11/2021 12/11/2021 Η άρνηση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και της άρνησης από αυτόν δεν περιέχουν θρησκευτικό στοιχείο, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ τονίζοντας πως από τη πλευρά η εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία τάσσεται υπέρ της ελεύθερης επιλογής σε αυτό. «Δεν μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 14:44

Πατριαρχείο Μόσχας: Ελεύθερη επιλογή ο εμβολιασμός

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Μόσχας: Ελεύθερη επιλογή ο εμβολιασμός

Η άρνηση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και της άρνησης από αυτόν δεν περιέχουν θρησκευτικό στοιχείο, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ τονίζοντας πως από τη πλευρά η εν Ρωσία Ορθόδοξη Εκκλησία τάσσεται υπέρ της ελεύθερης επιλογής σε αυτό.

«Δεν μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει την άρνησή του να εμβολιαστεί με την Ορθόδοξη πίστη. Πιστεύουμε ότι ένα άτομο πρέπει να παίρνει ανεξάρτητα, ελεύθερα μια απόφαση για το θέμα αυτό», είπε ο κ. Λεγκόιντα σε συνέντευξή του στο RTVI, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «στις συνθήκες της σύγχρονης ιατρικής που βασίζεται σε στοιχεία, ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος αντίστασης σε αυτή τη μόλυνση», αναφέροντας πως και ο ίδιος ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος είχε επίσης εμβολιαστεί στο παρελθόν κατά του κορωνοϊού.

Ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων