22/01/2021 22/01/2021 Την άμεση αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας προκάλεσαν μεμονωμένα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την εορτή των Θεοφανείων, κατά τα οποία κάποιοι επιχείρησαν να διαθέσουν τον αγιασμό στους πιστούς έναντι χρημάτων. Με ανακοίνωση που εξεδόθη, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας κάλεσε τις κατά τόπους επισκοπές να αποκλείσουν την πώληση του αγιάσματος, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2021 - 13:59

Πατριαρχείο Μόσχας: Ο αγιασμός δεν πωλείται

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Μόσχας: Ο αγιασμός δεν πωλείται

Την άμεση αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας προκάλεσαν μεμονωμένα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την εορτή των Θεοφανείων, κατά τα οποία κάποιοι επιχείρησαν να διαθέσουν τον αγιασμό στους πιστούς έναντι χρημάτων.

Με ανακοίνωση που εξεδόθη, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας κάλεσε τις κατά τόπους επισκοπές να αποκλείσουν την πώληση του αγιάσματος, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε «με το πνεύμα του Ευαγγελίου ούτε με την έννοια της εορτής”.

“Ακόμα και η ιδέα της πώλησης του Μεγάλου Αγιασμού, του αγιασμού των Θεοφανείων είναι απαράδεκτη” σχολίασε ο αναπληρωτής επικεφαλής διαχείρισης υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, επίσκοπος Ζελενογκράντ κ. Σάββας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων