31/01/2023 31/01/2023 Ποιμαντική φροντίδα στα άτομα που αντιμετωπίζουν τραυλισμό και διαταραχές στη ροή της ομιλίας αναπτύσσει το Πατριαρχείο Μόσχας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των 31 Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Εκπαιδευτικών Αναγνώσεων, το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Διακονίας φιλοξένησε την πρώτη ενότητα για την ποιμαντική φροντίδα των ατόμων που τραυλίζουν. Συμμετείχαν 26 συμμετέχοντες από εννέα επισκοπές – εκπρόσωποι δημόσιων...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 - 11:48

Πατριαρχείο Μόσχας: Ποιμαντική φροντίδα για άτομα με τραυλισμό

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Μόσχας: Ποιμαντική φροντίδα για άτομα με τραυλισμό

Ποιμαντική φροντίδα στα άτομα που αντιμετωπίζουν τραυλισμό και διαταραχές στη ροή της ομιλίας αναπτύσσει το Πατριαρχείο Μόσχας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των 31 Διεθνών Χριστουγεννιάτικων Εκπαιδευτικών Αναγνώσεων, το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Διακονίας φιλοξένησε την πρώτη ενότητα για την ποιμαντική φροντίδα των ατόμων που τραυλίζουν.

Συμμετείχαν 26 συμμετέχοντες από εννέα επισκοπές – εκπρόσωποι δημόσιων και εκκλησιαστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, επιστήμονες, ψυχολόγοι και λογοθεραπευτές. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν το πρόβλημα του τραυλισμού και τη βοήθεια της Εκκλησίας προς τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτόν.

Το 2006, δημιουργήθηκε το Κέντρο Τραυλισμού στη Μονή Παντελεήμονα της Επισκοπής Πετροζαβόντσκ το οποίο επιδιώκει να αναβιώσει την εμπειρία του καθηγητή Sergei Rachinsky στο σύγχρονο πλαίσιο. Το 1898 ο καθηγητής δημοσίευσε το έργο του Stuttering and Church Slavonic Reading στο οποίο έγραψε για το πώς για πολλά χρόνια στο σχολείο του χωριού του χρησιμοποιούσε την ανάγνωση των Ψαλμών στα εκκλησιαστικά σλαβικά για να απαλλαγεί από τον τραυλισμό.

Η ρυθμική και τονική δομή των ιερών κειμένων εναρμονίζει την αναπνοή, το νευρικό σύστημα και την ψυχολογική κατάσταση. Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι η ανάγνωση των Ψαλμών και άλλων ιερών κειμένων είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να απαλλαγεί κανείς από τον τραυλισμό.

Ο διάκονος Pavel Illarionov, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Σεμινάριο Τραυλισμού στο Nikolo-Ugresha , μίλησε για την ποιμαντική φροντίδα των ατόμων που τραυλίζουν, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Κέντρου Τραυλισμού της Επισκοπής του Πετροζαβόντσκ.

Πηγή: Πατριαρχείο Μόσχας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων