16/09/2022 16/09/2022 Επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πρωτεύουσας του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν, πραγματοποίησαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ και αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιθώριο της συμμετοχής τους στο 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών που διεξήχθη στη χώρα και κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Αστανάς και...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 20:06

Πατριάρχης Ιεροσολύμων-Ιεράρχες του Πατριαρχείου Μόσχας στον Καθεδρικό του Νουρ-Σουλτάν

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ιεροσολύμων-Ιεράρχες του Πατριαρχείου Μόσχας στον Καθεδρικό του Νουρ-Σουλτάν

Επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πρωτεύουσας του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν, πραγματοποίησαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ και αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιθώριο της συμμετοχής τους στο 7ο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών που διεξήχθη στη χώρα και κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλεξάνδρου.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Μόσχας ηγήθηκαν: ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας Μητροπολίτης Μίνσκ και Ζασλάβλ κ. Βενιαμίν, και ο Μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρο. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο για την ιστορία της ανέγερσης και του εξωραϊσμού του Καθεδρικού Ναού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στο Καζακστάν και την Κεντρική Ασία. Επίσης, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα εγκαίνια του Ναού, τα οποία τελέστηκαν από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο το 2010 κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Καζακστάν.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στο Ναό, τον οποίο, όπως είπε, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 2012, καθώς και για τη συνάντηση του με την Ορθόδοξη κοινότητα της πρωτεύουσας του Καζακστάν. Επίσης, ο Μακαριώτατος προσέφερε στον Καθεδρικό Ναό ως δώρο έναν σταυρό προερχόμενο από τον Πανάγιο Τάφο.

Απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος είπε: «Οι προσευχές σας στον Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού και σε άλλα μεγάλα Ευαγγελικά προσκυνήματα της Παλαιστίνης αποτελούν σημαντική πνευματική υποστήριξη για εκατομμύρια Ορθοδόξους Χριστιανούς σε διάφορα σημεία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, το ευλογημένο Καζακστάν – μια γη που γέμισε κατά τον 20ο αιώνα με το αίμα ενός τεράστιου αριθμού νεομαρτύρων και ομολογητών».

Η επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό ολοκληρώθηκε με προσκύνημα.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ αφού πρώτα ευλόγησε τους παριστάμενους κληρικούς και πιστούς, επισκέφθηκε το πνευματικό-πολιτιστικό-διοικητικό κέντρο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Καζακστάν που φέρει το όνομα των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων