21/12/2023 21/12/2023 Στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μεγάλη εισροή μεταναστών στη Ρωσία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά τη συνεδρίαση του Επισκοπικού Συμβουλίου Μόσχας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.  «Ένα άλλο σημαντικό θέμα στο οποίο θεωρώ απαραίτητο να επιστρέψω είναι ένα σύνολο προβλημάτων που σχετίζονται με...
21 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 9:16

Πατριάρχης Κύριλλος: Κίνδυνος για τη Ρωσία η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών

Διαδώστε:
Πατριάρχης Κύριλλος: Κίνδυνος για τη Ρωσία η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μεγάλη εισροή μεταναστών στη Ρωσία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά τη συνεδρίαση του Επισκοπικού Συμβουλίου Μόσχας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023. 

«Ένα άλλο σημαντικό θέμα στο οποίο θεωρώ απαραίτητο να επιστρέψω είναι ένα σύνολο προβλημάτων που σχετίζονται με τις συνέπειες της άφιξης στη χώρα μας πολυάριθμων αλλοδαπών μεταναστών που δεν κάνουν προσπάθειες -και δεν θέλουν να κάνουν καμία- να ενσωματωθούν στη χώρα μας, στην  κοινωνία ή τουλάχιστον να μάθουν να σέβονται τα θρησκευτικά και πολιτιστικά ήθη της χώρας μας», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σύμφωνα με το patriarchia.ru, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας σημείωσε ότι σε σύγκριση με πέρυσι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και όλο και περισσότερα στοιχεία εμφανίζονται σχετικά με την εισχώρηση μεταναστών σε εγκληματικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις που απειλούν τη διαθρησκευτική και διεθνοτική ειρήνη και αρμονία.

Ο Μακαριώτατος προέτρεψε τους συμμετέχοντες της Επισκοπικής Συνέλευσης να μεταφέρουν στο ποίμνιό τους, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων και επιχειρηματιών, τα λόγια του Προκαθήμενου: «Η επιθυμία να αποκτήσουμε φθηνό εργατικό δυναμικό χάριν βραχυπρόθεσμων, γενικά, οικονομικών οφελών δεν πρέπει να ελκύει στην πατρίδα μας έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετική κουλτούρα, συχνά δεν μιλούν ρωσικά και δεν σέβονται τη Ρωσία και τους λαούς που την κατοικούν».

«Προτρέπω τους κυβερνώντες και τους ηγέτες της επιχειρηματικής κοινότητας να θυμούνται ότι αν συνεχιστεί η περιγραφόμενη τάση, θα χάσουμε τους εαυτούς μας, θα χάσουμε τη Ρωσία – ένα πολυεθνικό κράτος, πυρήνας του οποίου είναι ο Ρωσικός Ορθόδοξος λαός», κατέληξε ο Πατριάρχης Μόσχας αναφερόμενος στο ζήτημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων