01/02/2020 02/02/2020 Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος θεώρησε αναγκαίο να αναφερθεί ο  Θεός στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ειδικότερα, ο Πατριάρχης θεώρησε επίκαιρο και έγκαιρο να αναφερθεί ο Θεός στο Σύνταγμα της Ρωσίας, αφού κατά τη γνώμη του οι περισσότεροι κάτοικοι της Ρωσίας αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ύψιστες δυνάμεις. “Ας προσευχόμαστε και εργαζόμαστε ώστε στον θεμελιώδη νόμο μας να αφέρεται...
01 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 1:06

Πατριάρχης Κύριλλος: Να αναφέρεται στο Σύνταγμα ο Θεός

Διαδώστε:
Πατριάρχης Κύριλλος: Να αναφέρεται στο Σύνταγμα ο Θεός

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος θεώρησε αναγκαίο να αναφερθεί ο  Θεός στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ειδικότερα, ο Πατριάρχης θεώρησε επίκαιρο και έγκαιρο να αναφερθεί ο Θεός στο Σύνταγμα της Ρωσίας, αφού κατά τη γνώμη του οι περισσότεροι κάτοικοι της Ρωσίας αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ύψιστες δυνάμεις.

“Ας προσευχόμαστε και εργαζόμαστε ώστε στον θεμελιώδη νόμο μας να αφέρεται ο Θεός, επειδή οι περισσότεροι Ρώσοι κάτοικοι πιστεύουν στον Θεό. Δεν μιλώ μόνο για τους ορθόδοξους, μιλώ επίσης για τους μουσουλμάνους και για πολλούς άλλους. Αν στον ύμνο μας αναφέρεται “πατρική γη που την φροντίζει ο Θεός”, γιατί δεν μπορεί να αναφέρεται και στο Σύνταγμα;” αναρωτήθηκε ο Προκαθήμενος στο γεύμα μετά την Θεία Λειτουργία στο ναό του Σωτήρος Χριστού.
Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος απευθύνθηκε στους παράγοντες άλλων θρησκευμάτων να τον βοηθήσουν “για να είναι αυτή η εμπνευσμένη ιδέα, η πίστη στον Θεό, η οποία διαμορφώνει την ταυτότητα προσωπική, κοινωνική, πολιτική, για να ενυπάρχει μεταξύ άλλων και στο Σύνταγμά μας” και κατέληξε:”θεωρώ ότι μπορούμε να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων