04/12/2019 04/12/2019 Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κάλεσε τους γονείς να μην αργήσουν με την “θρησκευτική εκπαίδευση” των παιδιών και να τα φέρνουν στην εκκλησία από μικρή ηλικία. “Σε καμία περίπτωση μην αργήσετε με την “θρησκευτική εκπαίδευση” των...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 20:28

Πατριάρχης Μόσχας “Φέρτε τα παιδιά από μικρά στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας “Φέρτε τα παιδιά από μικρά στην Εκκλησία”
Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κάλεσε τους γονείς να μην αργήσουν με την “θρησκευτική εκπαίδευση” των παιδιών και να τα φέρνουν στην εκκλησία από μικρή ηλικία.
“Σε καμία περίπτωση μην αργήσετε με την “θρησκευτική εκπαίδευση” των παιδιών λόγω της ηλικίας τους. Σε κάθε ηλικία πρέπει να φέρνετε το παιδί στην εκκλησία και όσο πιο νωρίς αρχίζει να εκκλησιάζεται κάποιο άτομο, τόσο πιο δυνατή είναι η κατανόηση της εκκλησίας, και μάλιστα οι ηθικές πεποιθήσεις που διαμορφώνουν ένα άτομο ως προσωπικότητα, το κάνουν δυνατό, το αποτρέπουν από το κακό, το κάνουν ανοικτό στην καλοσύνη, και διαμορφώνουν εκείνη την προσωπικότητα που είναι το “κοινωνικό ιδεώδες”, είπε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος στη Θεία Λειτουργία ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας δήλωσε ότι η ηλικία από 3 έως 5 χρονών είναι πολύ σημαντική για την θρησκευτική και πνευματική αγωγή του ανθρώπου, επειδή εκείνο το διάστημα διαμορφώνεται η προσωπικότητα.
Στο μέλλον ακόμη και η εφηβεία δε θα αποτελεί κίνδυνο για ένα παιδί, αν στα πρώιμα χρόνια είχε την πνευματική εμπειρία και έμαθε “τι είναι ο ναός, τι είναι η μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, αν πάει με χαρά στην εκκλησία”.
Σε αυτή την περίπτωση “οι κύριες παράμετροι της προσωπικότητας έχουν ήδη διαμορφωθεί, μεταξύ άλλων, και μέσω της επίδρασης του ελέους του Θεού, το οποίο ξεχύνεται στον άνθρωπο κατά την επίσκεψη της εκκλησίας”.
“Αν επιθυμούμε να είναι άνθρωποι ακέραιοι, δυνατοί στο πνεύμα, άνθρωποι που αγαπούν τους γύρω τους, τους γονείς τους, την Πατρίδα τους, η θρησκευτική αγωγή, στην οποία έγκειται το Θείο Έλεος- μέσω της επίσκεψης στο ναό- είναι ένας ισχυρός παράγοντας που εξασφαλίζει αυτή την διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας”, συμπέρανε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων