03/05/2023 03/05/2023 Η Αγία Ματρώνα να ενισχύει όλους τους σωματικά πάσχοντες ευχήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά την ομιλία του από τη Μονή που είναι αφιερωμένη στην “αόμματη Αγία της Ρωσία” και βρίσκεται στη Μόσχα. Χθες, Τρίτη 2 Μαϊου, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως...
03 Μαΐου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 9:35

Πατριάρχης Μόσχας: Η Αγία Ματρώνα να ενισχύει τους σωματικά πάσχοντες

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: Η Αγία Ματρώνα να ενισχύει τους σωματικά πάσχοντες

Η Αγία Ματρώνα να ενισχύει όλους τους σωματικά πάσχοντες ευχήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά την ομιλία του από τη Μονή που είναι αφιερωμένη στην “αόμματη Αγία της Ρωσία” και βρίσκεται στη Μόσχα.

Χθες, Τρίτη 2 Μαϊου, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας και κληρικοί της περιοχής.

Κατά την άφιξή του ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος προσκύνησε τα ιερά λείψαν της Αγία Ματρώνας τα οποία είναι τοποθετημένα σε ασημένια λάρνακα, ενώ όπως αναφέρει το patriarchia.ru φέτος συμπληρώθηκαν 25 χρόνια  από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων της Αγίας.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώταστος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο Αλέξανδρο Νικήτιν, κληρικό του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, του Πατριαρχικού Μετοχίου στο Τσέρνιεφ της Μόσχας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της ιεράς λιτανείας η Ηγουμένη της Μονής, Θεοφανία, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την παρουσία του.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου καθώς και στον βίο και τα χαρίσματα της Αγίας Ματρώνας στην οποία προσευχήθηκε να ενισχύει τους σωματικά πάσχοντες.

Διαβάστε επίσης: Οσία Ματρώνα εκ Ρωσίας: Η αόμματη Αγία και ο θαυμαστός βίος της

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων