11/04/2023 11/04/2023 Στο πνευματικό περιεχόμενο το οποίο χαρακτηρίζει τις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Μακαριώτατος χθες, Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. “Ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε τα λόγια που λέγονται, ειδικά στα...
11 Απριλίου, 2023 - 9:12

Πατριάρχης Μόσχας: Κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι γεμάτη με πνευματικό περιεχόμενο

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: Κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι γεμάτη με πνευματικό περιεχόμενο

Στο πνευματικό περιεχόμενο το οποίο χαρακτηρίζει τις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Μακαριώτατος χθες, Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

“Ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε τα λόγια που λέγονται, ειδικά στα ευαγγελικά αναγνώσματα, για να λάβουμε πραγματικά τα ουσιώδη που απαιτούνται για την ψυχή μας”, ανέφερε.

“Κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι γεμάτη με πολύ μεγάλο πνευματικό περιεχόμενο. Και ο Θεός μας χάρισε, συμμετέχοντας σε αυτά τα Θεία νοήματα και μετά προβάλλοντάς τα στη ζωή μας, να συνειδητοποιήσουμε πόσο αποκλίνουμε από εκείνα τα πνευματικά ιδανικά που ο Κύριος έχει ορίσει για εμάς…… Να δεχτούμε τον λόγο του Θεού και να εφαρμόσουμε όσα περισσότερα μπορούμε στη ζωή μας”, είπε για το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Φωτογραφίες: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων