16/11/2020 16/11/2020 Στην Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κάλεσε τους πιστούς να μνημονεύουν όλους εκείνους που έχασαν τη...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 14:05

Πατριάρχης Μόσχας: Μάστιγα τα τροχαία ατυχήματα

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: Μάστιγα τα τροχαία ατυχήματα

Στην Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κάλεσε τους πιστούς να μνημονεύουν όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός πως με αυτόν τον τρόπο χάνονται άδικα εκατομμύρια ψυχές κάθε χρόνο και αποτελεί παγκόσμια μάστιγα.

“Σήμερα η Εκκλησία θυμάται όλα τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Αυτή η μνήμη συμπεριλήφθηκε στο ημερολόγιο της Εκκλησίας μας με την ευλογία μου, γιατί κάθε χρόνο ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν σε τροχαία ατυχήματα αυξάνεται. Ανάμεσά τους υπάρχουν ιερείς και μοναχοί, ένας μεγάλος αριθμός πιστών, μελών της Εκκλησίας μας και χάνονται υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι όλα καλά, ακόμη και στον τομέα που οφείλεται στην επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Εμφανίζονται νέα υπέροχα μέσα επικοινωνίας, αλλά οι απειλές αυξάνονται επίσης. Και πιο ξεκάθαρα αυτές οι απειλές παρατηρούνται στους δρόμους μας – όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων πεθαίνουν σε τροχαία ατυχήματα. Γι ‘αυτό ο εορτασμός αυτών των θυσιών περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο της εκκλησίας. Προτρέπω όλους εσάς να προσευχηθείτε τώρα, να θυμάστε, ίσως, τους φίλους σας, τους συγγενείς που έχασαν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων