08/03/2021 08/03/2021 Η τελευταία Κυριακή πριν από την Εβδομάδα της Τυρινής στην ορθόδοξη Εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Τελική  Κρίση. Ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος αυτή την Κυριακή βρέθηκε στη σκήτη του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Περεντέλκινο, ιερούργησε και κήρυξε στους πιστούς σχετικά με το πώς προετοιμάζει η Εκκλησία τον πιστό για την πορεία προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, την πορεία προς...
08 Μαρτίου, 2021 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 16:56

«Με μετάνοια και προσευχή θα φέρουμε το έλεος του Θεού»

Διαδώστε:
«Με μετάνοια και προσευχή θα φέρουμε το έλεος του Θεού»

Η τελευταία Κυριακή πριν από την Εβδομάδα της Τυρινής στην ορθόδοξη Εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Τελική  Κρίση. Ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος αυτή την Κυριακή βρέθηκε στη σκήτη του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Περεντέλκινο, ιερούργησε και κήρυξε στους πιστούς σχετικά με το πώς προετοιμάζει η Εκκλησία τον πιστό για την πορεία προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, την πορεία προς τη Σταύρωση και την Ανάσταση, και την αξία της προσευχής.

«Η κρίση του Θεού περιμένει τον καθένα μας και πριν από αυτήν την κρίση ο καθένας μας έχει όλο και λιγότερο χρόνο. Γι’ αυτό μας δίνεται η νηστεία, μια στιγμή μετάνοιας και προσευχής, γιατί χωρίς προσευχή δεν μπορεί να υπάρξει μετάνοια. Και μέσω της μετάνοιας και της προσευχής είμαστε σε θέση να βρούμε τη χάρη του Θεού και να αλλάζουμε τον εαυτό μας, δηλαδή να φέρουμε την πλήρη μετάνοια, με αλλαγή του νου μας, αλλαγή στις σκέψεις μας, στις καρδιές μας και στη θέληση μας. Και, ίσως, το πιο σημαντικό πράγμα είναι μέσω αυτού να κερδίσουμε το έλεος του Κυρίου σε εμάς, τους αμαρτωλούς και ανάξιους», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος στο κήρυγμά του την Κυριακή 7/3/2021 .

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων