20/08/2020 20/08/2020 Στο ρόλο της Εκκλησίας στη Ρωσική κοινωνία αλλά και στην ιδιαίτερη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στη νεολαία αναφέρθηκε στη χθεσινή του ομιλία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Η Εκκλησία σήμερα,...
20 Αυγούστου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2020 - 14:31

Πατριάρχης Μόσχας: Να στηριχτούμε στους νέους

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: Να στηριχτούμε στους νέους

Στο ρόλο της Εκκλησίας στη Ρωσική κοινωνία αλλά και στην ιδιαίτερη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στη νεολαία αναφέρθηκε στη χθεσινή του ομιλία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Η Εκκλησία σήμερα, δυστυχώς, υφίσταται πολλές επιθέσεις και εάν δεν υπερασπιστεί, θα είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί την Πατρίδα. Και η Εκκλησία δέχεται επίθεση όχι επειδή είναι καλή ή κακή – αυτό είναι δευτερεύον – αλλά μόνο επειδή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του έθνους και της χώρας“, τόνισε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος, ενώ συμπλήρωσε πως “η Εκκλησία είναι προπύργιο αντίστασης σε κάθε κακό”. 

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σημείωσε πως για να συνεχιστεί η δυναμική παρουσία της Εκκλησίας στη Ρωσία θα πρέπει να επενδύσουν στους νέους που αποτελούν τη συνέχεια του έθνους.

Η συνεργασία με τη νεολαία είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας, την οποία λέω ακούραστα σε κάθε Επίσκοπο. Έτσι, πρέπει να αναζητήσετε κεφάλαια που θα ενδιαφέρουν τους νέους. Κάθε ενορία χρειάζεται εκκλησιαστικά προγράμματα – εθελοντικά, αθλητικά, πολιτιστικά – που προσελκύουν νέους στη χριστιανική κοινότητα. Η εκκλησία πρέπει να γίνει ένα υγιές και ενδιαφέρον περιβάλλον, ώστε όλοι όσοι έρχονται στις εκκλησίες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που συμμετέχουν στην ενοριακή ζωή, να αποκτήσουν δύναμη για να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες του σήμερα“, υπογράμμισε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ –  Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μόσχα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων