24/02/2022 24/02/2022 Συγχαίροντας τους Ρώσους στρατιώτες για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, στις 23 Φεβρουαρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο του Αλεξάνδρου κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου της Μόσχας. Επιμέλεια-Μεάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού συνεχάρη τον Υποστράτηγο...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 9:28

Πατριάρχης Μόσχας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή»

Συγχαίροντας τους Ρώσους στρατιώτες για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, στις 23 Φεβρουαρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο του Αλεξάνδρου κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου της Μόσχας.

Επιμέλεια-Μεάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού συνεχάρη τον Υποστράτηγο Ε.Α. Σελεζένεφ, αξιωματικούς και στρατιώτες της φρουράς της τιμής είπε:

«Αγαπητοί αδελφοί, Ρώσοι στρατιώτες!

Σας συγχαίρω θερμά για σήμερα – Ημέρα του υπερασπιστή της Πατρίδας. Αυτή είναι μια επέτειος μνήμης, καταρχάς, για όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιερά σύνορα του τόπου μας. Είναι όμως και ένας φόρος τιμής που αποδίδουμε σε όλους εκείνους, που τώρα με γενναιότητα, συχνά κινδυνεύοντας, εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Η υπηρεσία ενός στρατιωτικού, η υπηρεσία ενός υπερασπιστή της Πατρίδας συνδέεται πάντα με κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το πιο σημαντικό πράγμα για έναν άνθρωπο – την υγεία και τη ζωή. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς θύματα, και ως εκ τούτου υπάρχει και πρέπει να υπάρχει πάντα ένας ιδιαίτερος σεβασμός σε εκείνους που  οικειοθελώς φορούν στρατιωτικές στολές και ορκίζονται πίστη στην Πατρίδα κι ετοιμότητα να υπερασπιστούν τα ιερά της σύνορα.

Ζούμε σε καιρό ειρήνης, αλλά γνωρίζουμε ότι ακόμη και σε καιρό ειρήνης υπάρχουν απειλές. Δυστυχώς, ακόμη και αυτή τη στιγμή υπάρχουν απειλές – όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στα σύνορα της Πατρίδας μας. Επομένως, νομίζω ότι οι στρατιωτικοί μας δεν μπορούν να έχουν καμία αμφιβολία ότι έχουν επιλέξει έναν πολύ σωστό δρόμο στη ζωή τους. Γιατί ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο προστατεύεις τον λαό ακόμα και χωρίς καμία στρατιωτική δράση. Η δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, η ισχύς του ρωσικού στρατού είναι ήδη ένα όπλο που προστατεύει τον λαό μας. Για να ληφθούν όμως στα σοβαρά αυτά τα όπλα από όσους έχουν κακές προθέσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή. Και επειδή μιλάμε για συστήματα υψηλής τεχνολογίας, η χρήση των οποίων απαιτεί γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες, σας εύχομαι πρώτα απ’ όλα να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες και ικανότητες, αλλά εύχομαι ιδιαίτερα στον καθένα από εσάς έναν ειρηνικό ουρανό, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ, παραμένοντας πιστοί στον όρκο σας, να θυσιαστείτε για χάρη της προστασίας της χώρας. Ωστόσο, κάθε στρατιώτης που έχει ορκιστεί πρέπει να είναι έτοιμος, αν το ζητήσει η Πατρίδα, να πάει να υπερασπιστεί τον λαό του.

Ο λαός μας δεν έχει καμία αμφιβολία ότι έτσι ανατράφηκε ο ρωσικός στρατός, ότι ήρθατε να αντικαταστήσετε τους ηρωικούς πατέρες και παππούδες σας, τις ηρωικές γενιές υπερασπιστών της Πατρίδας. Και να δώσει ο Θεός η αγάπη για την Πατρίδα, η ετοιμότητα για αυτοθυσία, η ετοιμότητα να προστατεύεις πάντα τη χώρα και τους ανθρώπους της να είναι αναπόσπαστα παρούσες  στο μυαλό και στις καρδιές σας. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι ειρήνη, γαλήνια υπηρεσία και ταυτόχρονα να διατηρείτε συνεχή ετοιμότητα να υπερασπιστείτε την Πατρίδα σας. Πολλές ευχές για τη γιορτή σας!»

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος απευθύνθηκε επίσης προς τους ιεράρχες, τους κληρικούς και τους μοναχούς:

«Αγαπητοί Επίσκοποι, Πατέρες, Μητέρες Ηγουμένες! Επίσης, σας συγχαίρω θερμά για αυτή τη γιορτή!

Οι πολεμιστές, στους οποίους μόλις απευθύνθηκα, υπερασπίζονται την Πατρίδα με φυσική δύναμη, δύναμη όπλων ή τουλάχιστον προετοιμάζονται να υπερασπιστούν τη χώρα τους με αυτόν τον τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή της ιστορίας. Και εσείς κι εγώ υπερασπιζόμαστε τον λαό μας σε ένα πολύ δύσκολο αόρατο μέτωπο.

Για να μπορέσουν οι άνθρωποι να υπερασπιστούν τη χώρα τους με τα όπλα στα χέρια τους, πρέπει να αγαπήσουν την Πατρίδα τους και η αγάπη, ως η μεγαλύτερη δύναμη, αυξάνει στην ανθρώπινη καρδιά. Αυτό κάνει η Εκκλησία, και αν εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους μας στην αγάπη ο ένας για τον άλλον, στην αγάπη για την Πατρίδα, τότε θα φέρουμε εις πέρας μια πολύ σημαντική αποστολή, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της ασφάλειας της αγαπημένης μας Πατρίδας.

Εύχομαι σε όλους μας να μην σταματήσουμε ποτέ στον δρόμο που επιλέξαμε και να υπηρετήσουμε τον Κύριο, την Εκκλησία και τον λαό μας με πίστη, αλήθεια, προσευχή και πράξεις. Συγχαρητήρια για τη γιορτή!»

Μετά την κατάθεση στεφάνου ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας. Στη συνέχεια, οι ιεράρχες έψαλλαν το “Αιώνια η Μνήμη” σε ηγέτες και στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και την Πατρίδα, ενώ ακολούθησε η επίσημη πορεία/παρέλαση της φρουράς της τιμής του 154ου Συντάγματος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων