11/09/2019 11/09/2019 Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμα του για την Ημέρα της Αποχής από το αλκοόλ είπε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Αποτομής της κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το Καταστατικό της Εκκλησίας επιβάλλει πολύ σκληρή νηστεία  και η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καθιέρωσε...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:33

Πατριάρχης Μόσχας: “Tο κρασί είναι δώρο του Κυρίου και η ακράτεια είναι το εύρημα του διαβόλου”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: “Tο κρασί είναι δώρο του Κυρίου και η ακράτεια είναι το εύρημα του διαβόλου”

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμα του για την Ημέρα της Αποχής από το αλκοόλ είπε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Αποτομής της κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το Καταστατικό της Εκκλησίας επιβάλλει πολύ σκληρή νηστεία  και η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καθιέρωσε αυτήν την ημέρα ως Ημέρα της αποχής από το αλκοόλ, υπενθυμίζοντας την ιδιαίτερη πνευματική σημασία της αποχής από το αλκοόλ και για τις τραγικές συνέπειες της κατάχρησης των οινοπνευματωδών.
Ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του τόνισε ότι “το κρασί είναι δώρο του Κυρίου και η ακράτεια είναι το εύρημα του διαβόλου”. Η Εκκλησία καλεί κάθε χριστιανό να γίνει παράδειγμα αποχής και εγκράτειας, καθώς είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια απέχουν από κακές έξεις και συνήθειες επιλέγοντας το σωστό τρόπο ζωής”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων