04/01/2022 04/01/2022 Ανήμερα της μνήμης της κοίμησης του Αγίου Πέτρου, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ρωσίας, του θαυματουργού της Μόσχας, πραγματοποιήθηκαν πατρογονικοί εορτασμοί στο μοναστήρι Vysoko-Petrovsky στη Μόσχα, στις 3 Ιανουαρίου 2022, Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ναό Σεργίου της μονής υπό από τον Πρόεδρο...
04 Ιανουαρίου, 2022 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2022 - 11:51

Πατρογονικοί εορτασμοί ανήμερα μνήμης της κοίμησης του Αγίου Πέτρου

Διαδώστε:
Πατρογονικοί εορτασμοί ανήμερα μνήμης της κοίμησης του Αγίου Πέτρου

Ανήμερα της μνήμης της κοίμησης του Αγίου Πέτρου, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ρωσίας, του θαυματουργού της Μόσχας, πραγματοποιήθηκαν πατρογονικοί εορτασμοί στο μοναστήρι Vysoko-Petrovsky στη Μόσχα, στις 3 Ιανουαρίου 2022,

Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ναό Σεργίου της μονής υπό από τον Πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος Μοναστηρίων και Μοναχισμού Αρχιεπίσκοπος Κασίρας κ. Θεόγνωστο.

Ο Ιερομόναχος Κωνσταντίνος στο κήρυγμά του επέστησε την προσοχή στο παράδειγμα της προσωπικής αγιότητας του Μητροπολίτη κ. Πέτρου και στη σημασία της πνευματικής του πράξης για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κασίρας κ. Θεόγνωστος συνεχάρη τον νέο ηγούμενο της μονής, ηγούμενο Ευθύμιο (Moiseyev), για τον διορισμό του στη θέση του ηγούμενου και του ευχήθηκε τη βοήθεια του Θεού να αντέξει αυτή τη δύσκολη υπακοή.

Ο Ηγούμενος Ευθύμιος (Moiseev) διορίστηκε στη θέση του ηγούμενου της μονής Vysoko-Petrovsky με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 29 Δεκεμβρίου 2021 (περιοδικό αρ. 101 ).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων