07/04/2020 07/04/2020 Για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας Χριστιανός κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών, μίλησε ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Παντελεήμων “Τα τελευταία τριάντα χρόνια στην ιστορία της Εκκλησίας ήταν τα πλέον ευνοϊκά τόσο για το κήρυγμα και όσο και για το φιλανθρωπικό έργο. Σήμερα, μέσα σε αυτή τη δοκιμασία είναι ιδιαίτερα...
07 Απριλίου, 2020 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 11:25

“Πολλά εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των Ορθοδόξων Χριστιανών”

Διαδώστε:
“Πολλά εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των Ορθοδόξων Χριστιανών”

Για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας Χριστιανός κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών, μίλησε ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Παντελεήμων
“Τα τελευταία τριάντα χρόνια στην ιστορία της Εκκλησίας ήταν τα πλέον ευνοϊκά τόσο για το κήρυγμα και όσο και για το φιλανθρωπικό έργο. Σήμερα, μέσα σε αυτή τη δοκιμασία είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να δείχνουν την αγάπη τους σε όσους έχουν ανάγκη” τόνισε ο Επίσκοπος Παντελεήμων κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των επιστημονικών και κοινωνικών τμημάτων και τους υπαλλήλους τους. Συνολικά, περισσότερα από 370 άτομα παρακολούθησαν τη συνάντηση.
“Για τριάντα χρόνια έχουμε ζήσει χωρίς θλίψεις και αυτή η κρίση δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλη εποχή. Πρέπει να θυμηθούμε τι δώρο λάβαμε» τόνισε και πρόσθεσε: “Τώρα είναι η ώρα της δοκιμασίας, να δείξουμε στη πράξη όλα αυτά που έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια. Πολλά εξαρτώνται από το πώς εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα συμπεριφερθούμε τώρα”.
Υπενθύμισε ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξαν φορές δύσκολες στιγμές, επιδημίες, ασθένειες διωγμοί της Εκκλησίας.
Σημείωσε ότι οι χριστιανοί υποστηρίζουν ήδη ενεργά όσους έχουν ανάγκη. “Πολλοί άνθρωποι εγγράφονται ως εθελοντές, φέρνουν φαγητό και φάρμακα στα σπίτια όσων έχουν ανάγκη, φροντίζουν τους άστεγους, οι οποίοι τώρα χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια, αυξάνουν τις δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις”, δήλωσε ο Επίσκοπος Παντελεήμονας. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να διατηρηθεί η ειρήνη και η χαρά στην ψυχή, να ζούμε στην ενότητα της Αγάπης που μας έχει δώσει ο Κύριος».
Είπε επίσης, πως ακολουθώντας όλες τις οδηγίες των αρχών σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ένας ιερέας μπορεί να επισκεφτεί τους ασθενείς και να βοηθήσει όσους είναι σε απομόνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων