03/08/2020 03/08/2020 “Η Εκκλησία χάνει τη δύναμή της όταν παύει να διακηρύσσει τη δικαιοσύνη του Θεού” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του χθες Κυριακή 2 Αυγούστου. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είπε ότι αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές από φόβο: «Στα παλαιότερα χρόνια, όταν υπήρχαν διώξεις εναντίον της Εκκλησίας,...
03 Αυγούστου, 2020 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 17:41

Πότε χάνει η Εκκλησία τη δύναμή της

Διαδώστε:
Πότε χάνει η Εκκλησία τη δύναμή της

“Η Εκκλησία χάνει τη δύναμή της όταν παύει να διακηρύσσει τη δικαιοσύνη του Θεού” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του χθες Κυριακή 2 Αυγούστου. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είπε ότι αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές από φόβο: «Στα παλαιότερα χρόνια, όταν υπήρχαν διώξεις εναντίον της Εκκλησίας, πολλοί φοβόντουσαν να κηρύξουν, πήγαιναν πολύ μακριά, στις ερήμους, στις κατακόμβες, ώστε ο λόγος τους να μην προκαλεί την οργή των διωκτών τους. Σε άλλες εποχές, ήταν επιφυλακτικοί να πουν την αλήθεια του Θεού, επειδή δεν συνέπιπτε με την κοινή γνώμη», τόνισε. Επίσης, απήθυνε έκκληση προς το ποίμνιό του να μην πιστεύει τις φήμες που διαδίδονται αναφορικά με την περιουσιακή κατάσταση τόσο τη δική του όσο και άλλων Ιεραρχών.

«Όταν διαβάζετε αυτά τα φρικτά πράγματα για τον Πατριάρχη, για τους Ιεράρχες, για τους Ιερείς, παρακαλώ να θυμάστε ότι ότι συνήθως δεν υπάρχει ούτε μια ρανίδα αλήθειας σε αυτά. Όλα αυτά έχουν στόχο να θέσουν σε στόχο κίνδυνο αυτούς που διακηρύσσουν την αλήθεια του Θεού έτσι ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να τους ακούνε και τους εμπιστεύονται», είπε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Όλα αυτά λέγονται και γράφονται προκειμένου να μας αποτρέψουν από το να διακηρύττουμε την αλήθεια του Θεού», υπογράμμισε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων