24/05/2020 24/05/2020 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για τα ονομαστήριά του, τονίζοντας την προσφορά του και την συμβολή του στη διατήρηση των παραδόσεων και των πνευματικών ιδεωδών της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου. “Αφιερώσατε τον εαυτό σας στην υψηλή πομαντική, πνευματική...
24 Μαΐου, 2020 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 16:38

Πούτιν και Λουκασένκο ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Κύριλλο

Διαδώστε:
Πούτιν και Λουκασένκο ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Κύριλλο

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για τα ονομαστήριά του, τονίζοντας την προσφορά του και την συμβολή του στη διατήρηση των παραδόσεων και των πνευματικών ιδεωδών της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

“Αφιερώσατε τον εαυτό σας στην υψηλή πομαντική, πνευματική και διαφωτιστική δράση και πολλά χρόνια υπηρετείτε την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τους ανθρώπους και την Πατρίδα”, τόνισε ο Πρόεδρος, “η σχολαστική φροντίδα σας για την εδραίωση πνευματικών ιδεωδών και οικογενειακών αξιών στην κοινωνία, για την ανατροφή της μελλοντικής γενιάς έχουν τιμηθεί από πολλούς. Και βεβαίως σοβαρή είναι η εισφορά σας στην εδραίωση αιωνίων ιστορικών, πολιτισμικών, πατριωτικών αξιών, για τις οποίες φημίζεται η χώρα μας”, έγραψε ο Πρόεδρος της Ρωσίας στην ευχετήρια επιστολή του.

Ευχές προς τον Πατριάρχη Μόσχας για υγεία, μακροζωία και επιτυχία στο ευγενές έργο που επιτελεί για το καλό της Ρωσίας, εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός της χώρας Μιχαήλ Μισούστιν και μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του πρόσθεσε: «Σε μεγάλο βαθμό χάρη σε εσάς, αναπτύσσεται εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του κράτους σε διάφορους τομείς, υλοποιούνται σημαντικά κοινωνικά προγράμματα, παρέχεται βοήθεια και υποστήριξη σε άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση στην ζωή τους.»

Ευχετήρια επιστολή απέστειλε και ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο με αφορμή την ονομαστική εορτή του Πατριάρχη, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι “η διακονία συμβάλλει στην στήριξη της φιλίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας”.

“Εδώ και πολλά χρόνια ακολουθείτε το δύσκολο δρόμο με πολλές ευθύνες που επιλέξατε, δείχνοντας στους ανθρώπους τη σημασία που έχει η ελεημοσύνη και η αγάπη στον πλησίον και στην πατρίδα τους. Το ποιμαντικό σας έργο για την διατήρηση αιωνίων ορθόδοξων παραδόσεων έχει αποκτήσει σεβασμό σε εκκλησιαστικούς και κοσμικούς κύκλους σε πολλές χώρες του κόσμου”, έγραψε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Πηγή: ria.ru

Απόδοση στα ελληνικά:  Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων