16/07/2019 16/07/2019 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι η προσωπική επικοινωνία των Προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα φέρει πιο κοντά τις δυο πλευρές αναφορικά με τις διαφορές που έχουν προκύψει στα εθνικά θέματα των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο θεωρεί απίθανο πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας....
16 Ιουλίου, 2019 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2019 - 8:55

“Πούτιν και Ζελένσκι πρέπει να μιλήσουν για τα λάθη του παρελθόντος”

Διαδώστε:
“Πούτιν και Ζελένσκι πρέπει να μιλήσουν για τα λάθη του παρελθόντος”

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι η προσωπική επικοινωνία των Προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα φέρει πιο κοντά τις δυο πλευρές αναφορικά με τις διαφορές που έχουν προκύψει στα εθνικά θέματα των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο θεωρεί απίθανο πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας.

“Νομίζω ότι το ζήτημα του ουκρανικού σχίσματος δεν θα είναι το ζήτημα που θα συζητήσουν ο Πρόεδρος Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι”, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφο στο κανάλι 24. “Ελπίζω ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα έχουν προσωπική επαφή που θα βοηθήσει να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν”, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων