02/02/2022 02/02/2022 Συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η συμπλήρωση δεκατριών χρόνων από την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου με τον Ρώσο Πρόεδρο να του εύχεται τονίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία. Ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου αφού ευχαρίστησε...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 8:52

Πούτιν σε Κύριλλο: Ό,τι κάνετε είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα

Διαδώστε:
Πούτιν σε Κύριλλο: Ό,τι κάνετε είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα

Συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η συμπλήρωση δεκατριών χρόνων από την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου με τον Ρώσο Πρόεδρο να του εύχεται τονίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου αφού ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για την τιμητική επίσκεψη τόνισε ότι η Εκκλησία βρίσκεται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην διακονία του ανθρώπου προσπαθώντας για το καλύτερο.

Αναλυτικά ο διάλογος που είχαν οι δύο πλευρές:

Βλαντιμίρ Πούτιν : Μακαριώτατε! Σας συγχαίρω για την επέτειο.

Πατριάρχης Κύριλλος : Σας ευχαριστώ πολύ.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Ημέρα της Ενθρόνισης είναι μια ημέρα που ολόκληρη η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός όχι μόνο στη ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, επειδή ο ρόλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη ζωή της κοινωνίας αυξάνεται και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία. Και ό,τι κάνετε για να ενισχύσετε την ειρήνη και την αρμονία στη Ρωσία, στη χώρα μας, ό,τι κάνετε για να διατηρήσετε την κοινωνική ευημερία στην κοινωνία, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας.

Σας συγχαίρω και πάλι και σας εύχομαι ότι καλύτερο.

Πατριάρχης Κύριλλος : Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Η Εκκλησία σε όλη την ιστορία προσπάθησε πάντα να κάνει τα πάντα για να κάνει έναν άνθρωπο καλύτερο. Ανησυχεί πάντα για τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι, τις υλικές, πνευματικές συνθήκες, και την ανησυχεί ότι, ανεξάρτητα από μερικές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο, η πνευματική ανάπτυξη του ατόμου πρέπει να συνεχίζεται συνεχώς – ένα τέτοιο έργο έχει η Εκκλησία εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.

Δεν αντιμετωπίζω πάντα αυτά τα καθήκοντα με απόλυτη επιτυχία, αλλά ευχαριστώ τον Θεό που σήμερα η Ρωσική Εκκλησία κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η ζωή ενός ατόμου θα γίνει πραγματικά καλύτερη πρώτα απ ‘όλα πνευματικά.

Βλαντιμίρ Πούτιν : Συγχαρητήρια, Μακαριώτατε!

Πατριάρχης Κύριλλος : Ευχαριστώ, Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς.

Πληροφορίες: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων