23/02/2024 23/02/2024 Μια ημέρα πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου 2022), ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο με αφορμή την  Ημέρα  Υπεράσπισης της Πατρίδας την οποία παραδοσιακά η Ρωσία τιμά στις 23 Φεβρουαρίου.   “Συγχαρητήρια για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας....
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2024 - 12:15

Πούτιν σε Πατριάρχη Κύριλλο: Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας

Διαδώστε:
Πούτιν σε Πατριάρχη Κύριλλο: Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας

Μια ημέρα πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου 2022), ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο με αφορμή την  Ημέρα  Υπεράσπισης της Πατρίδας την οποία παραδοσιακά η Ρωσία τιμά στις 23 Φεβρουαρίου.  

“Συγχαρητήρια για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Είμαστε περήφανοι για τις ηρωικές σελίδες της ιστορίας του τόπου μας, τα αθάνατα κατορθώματα πολλών γενεών προγόνων που υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας στα πεδία των μαχών.

Και σήμερα ο λαός της Ρωσίας τιμά θαρραλέους ανθρώπους με ισχυρή θέληση – εκείνους που συνεχίζουν επάξια αυτές τις στρατιωτικές, πατριωτικές παραδόσεις, παραμένουν αφοσιωμένοι σε τέτοιες ακλόνητες αξίες όπως η πίστη στην Πατρίδα, το καθήκον και η ενότητα του στρατού.

Εύχομαι υγεία, επιτυχία και ό,τι καλύτερο”, αναφέρει στο μήνυμά του.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο ο Πατριάρχης Μόσχας δεν έχει καταδικάσει από την έναρξή του, αύριο συμπληρώνονται δύο χρόνια αιματοχυσίας.

Επιβεβαίωση της στήριξης που παρέχει η Ρωσική Εκκλησία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας που μάχονται στην Ουκρανία είναι η απάντηση που δίνει ο Πατριάρχης Κύριλλος στον κ. Πούτιν για την σημερινή ημέρα: “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία πάντα ευλογούσε την υπεύθυνη στρατιωτική θητεία, και τώρα αγωνίζεται να υποστηρίξει τα πιστά της παιδιά που συμμετέχουν σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση, παρέχει ποιμαντική φροντίδα σε στρατεύματα στη ζώνη μάχης, παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και προσεύχεται σε όσους, με κόστος της δικής τους ζωής, υπερασπίζονται την Πατρίδα, την πολιτεία και την πνευματική-πολιτιστική ταυτότητα του ρωσικού λαού”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ευχετήριο μήνυμά του προς τον Ρώσο Πρόεδρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων