14/07/2019 14/07/2019 Τους Αγίου Αποστόλους Πέτρο και Παύλο τίμησαν στην πόλη Πετροπάβλοβσκ του Καζακστάν. Στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας των Αγίων, η οποία είναι η πολυπληθέστερη στο Καζαχστάν. Η λιτανεία αυτή ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1914 με πρωτοβουλία του Οσιομάρτυρος Μεθοδίου, Επισκόπου του...
14 Ιουλίου, 2019 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2019 - 12:35

Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη λιτάνευση στο Καζακστάν

Διαδώστε:
Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη λιτάνευση στο Καζακστάν

Τους Αγίου Αποστόλους Πέτρο και Παύλο τίμησαν στην πόλη Πετροπάβλοβσκ του Καζακστάν.

Στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας των Αγίων, η οποία είναι η πολυπληθέστερη στο Καζαχστάν.

Η λιτανεία αυτή ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1914 με πρωτοβουλία του Οσιομάρτυρος Μεθοδίου, Επισκόπου του Πετροπάβλοβσκ. Μετά από την σοβιετική επιβολή η λιτάνευση σταμάτησε να πραγματοποιείται. Αναβίωσε εν νέου το 1994 με την ευλογία του επισκόπου Τσιμκέντ και Ακμόλινσκ κ. Ελευθερίου. Έκτοτε ετησίως στην λιτανεία προσέρχονται δεκάδες χιλιάδες πιστοί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων