31/08/2020 31/08/2020 Στις 28 Αυγούστου 2020, στην πόλη Στάρα Ζαγκόρα της Βουλγαρίας, στον ανοιχτό συναυλιακό χώρο του Forum «Αβγκούστα Τραγιάνα», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του ορατόριου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίωνα (Αλφέγιεφ), «Τα  κατά Ματθαίον πάθη». Το έργο του εξαιρετικού Ρώσου ιερέα – συνθέτη εκτελέστηκε από τη χορωδία και την ορχήστρα της Κρατικής Όπερας...
31 Αυγούστου, 2020 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 18:37

Πρεμιέρα για «τα Κατά Ματθαίον Πάθη» του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Πρεμιέρα για «τα Κατά Ματθαίον Πάθη» του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Στις 28 Αυγούστου 2020, στην πόλη Στάρα Ζαγκόρα της Βουλγαρίας, στον ανοιχτό συναυλιακό χώρο του Forum «Αβγκούστα Τραγιάνα», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του ορατόριου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίωνα (Αλφέγιεφ), «Τα  κατά Ματθαίον πάθη».

Το έργο του εξαιρετικού Ρώσου ιερέα – συνθέτη εκτελέστηκε από τη χορωδία και την ορχήστρα της Κρατικής Όπερας στη Στάρα Ζαγκόρα. Μαέστρος ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας, κ. Κυπριανός και Σολίστ οι: Εμιλία Ιβάνοβα, Ιβάιλο Τζούροφ και Ιβάιλο Γιόντσεφ.

Η συναυλία συνέπεσε χρονικά με την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία γιορτάζεται στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στις 28 Αυγούστου (με το παλαιό ημερολόγιο, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας την γιορτάζει, όπως και η ελληνική στις 15 Αυγούστου).

«Αυτή είναι μια πολύ όμορφη μπαρόκ μουσική, που μοιάζει με τη μουσική του Μπαχ», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κυπριανός για το έργο που άκουσε.

Όπως σημειώνει η βουλγαρική πύλη πληροφοριών DARIKNEWS, το μουσικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα διακρίνεται από την πρωτοτυπία του και τη βαθιά σχέση του με την πλούσια ρωσική παράδοση τραγουδιών, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πρώτες εκκλησίες του Κιέβου. «Η μουσική του ορατορίου χαρακτηρίζεται από εσωτερικό βάθος και συγκέντρωση, σε κάποια μέρη και από δράμα, χωρίς υπερβολικό πάθος και συναισθηματισμό».

Βούλγαροι κριτικοί μουσικής επαίνεσαν το έργο του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, αποκαλώντας το «μια υπέροχη πνευματική αποκάλυψη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων