08/11/2020 08/11/2020  Ανήμερα της εορτής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Όλων των θλιβομένων η χαρά”, 6 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, κήρυξε τον Θείο Λόγο από τον Ιερό Ναό που θησαυρίζεται η θαυματουργή Εικόνα. Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για την πανδημία ενώ προσευχήθηκε...
08 Νοεμβρίου, 2020 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2020 - 10:11

“Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ζωή βρίσκεται στα χέρια του Θεού”

Διαδώστε:
“Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ζωή βρίσκεται στα χέρια του Θεού”

 Ανήμερα της εορτής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Όλων των θλιβομένων η χαρά”, 6 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, κήρυξε τον Θείο Λόγο από τον Ιερό Ναό που θησαυρίζεται η θαυματουργή Εικόνα. Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για την πανδημία ενώ προσευχήθηκε και ο ίδιος για την κατάπαυση του κορωνοϊού. 

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του σημείωσε: “Η Ιερή αυτή Εικόνα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τα τέλη του 17ου αιώνα και έχουν πιστοποιηθεί πολυάριθμα θαύματα για χάρη Της. Ζούμε σε μια δύσκολη στιγμή, λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει τον κόσμο και την πατρίδα μας και την πρωτεύουσά της τη Μόσχα. Πολλοί έχουν ήδη αρρωστήσει ενώ αρκετοί ζουν με το φόβο του ιού ενώ την ίδια ώρα αρκετοί έχουν χάσει τη μάχη. Είναι φυσικό πολλοί να χάνουν την ψυχραιμία, την υπομονή και την ελπίδα τους. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ιδιαίτερα τη βοήθεια του Θεού και τη μεσολάβηση της Υπεραγίας Θεοτόκου”.

Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος “Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ζωή κάθε ατόμου βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Μόνο ο Κύριος μπορεί να αφαιρέσει αυτή τη ζωή με τη βοήθεια ή και χωρίς ενός ιού. Ο Κύριος δίνει σε όλους την ευκαιρία να ζήσουμε τη γήινη ζωή με τέτοιο τρόπο ώστε να προετοιμαζόμαστε για την αιώνια βασιλεία. Στο δρόμο για τη Βασιλεία η Υπεραγία Θεοτόκος πάντα μας βοηθάει” και πρόσθεσε “σε άλλες ομολογίες πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να προσευχηθείτε στην Παναγία, γιατί δεν χρειάζονται μεσάζοντες στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και Θεού. Αλλά εσείς και εγώ γνωρίζουμε από την εκκλησιαστική μας εμπειρία ότι οι Άγιοι άνθρωποι δεν παρεμβαίνουν στην κοινωνία μας με τον Θεό και όταν θέλουμε να φωνάξουμε στον Θεό από τις καρδίες μας, τότε δεν υπάρχουν εμπόδια. Ο Κύριος ακούει τις προσευχές μας όταν του μιλάμε άμεσα”.

Ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τόνισε:  “Αλλά στον ουρανό έχουμε μεσάζοντες ένα πλήθος αγίων που προσεύχονται και μεσολαβούν για εμάς. Και για εμάς αυτό δεν είναι κάποιο είδος θεωρητικής αλήθειας που έχουμε μάθει αλλά αυτό που νιώθουμε από τη δική μας εμπειρία. Αυτό που προκύπτει όταν προσευχόμαστε σε κάποιον άγιο και μερικές φορές εντελώς θαυματουργά με υπερφυσικό τρόπο λαμβάνουμε αυτό που ζητάμε. Ή όταν προσευχόμαστε στην Υπεραγία Θεοτόκο, και έρχεται να μας βοηθήσει. Και κανείς δεν θα μας κάνει να αμφιβάλλουμε ότι η Μητέρα του Θεού μας ακούει, μας βοηθά, ότι έρχεται να μας βοηθήσει όταν το ζητάμε, και μερικές φορές ακόμη και χωρίς το αίτημά μας”.

Ενώ στο τέλος ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κατέληξε λέγοντας “Ας προσευχηθούμε όχι μόνο για τους εαυτούς μας, όχι μόνο για τους συγγενείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά για όλους όσοι ξαπλώνουν τώρα άρρωστοι στο κρεβάτι καθώς και για εκείνους που έχουν ήδη περάσει σε άλλη ζωή. Ας προσευχηθούμε ώστε ο Κύριος να δείξει το έλεος Του σε καθέναν από αυτούς. Όταν ξεκίνησε αυτή η πανδημία, πολλοί θεώρησαν ότι η Παναγία ήρθε ακόμη πιο κοντά μας. Ήρθε σε εμάς και είπε: Θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες της δύσκολης δίκης σας, θα προσευχηθώ για εσάς και θα σας βοηθήσω να αντέξετε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς νιώσαμε την ιδιαίτερη εγγύτητά της σε εμάς αυτές τις μέρες”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων