17/04/2021 17/04/2021 Στα πλαίσια του προγράμματος “Αναβίωση της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής” θα δημιουργηθούν τρισδιάστατα μοντέλα Εκκλησιών του Πατριαρχείου Μόσχας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εικονικών τουριστικών διαδρομών με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων της  Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση της Εκκλησίας. Τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για γενική προβολή ενώ θα...
17 Απριλίου, 2021 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2021 - 10:46

“Αναβίωση της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής”

Διαδώστε:
“Αναβίωση της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής”

Στα πλαίσια του προγράμματος “Αναβίωση της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής” θα δημιουργηθούν τρισδιάστατα μοντέλα Εκκλησιών του Πατριαρχείου Μόσχας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εικονικών τουριστικών διαδρομών με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων της  Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση της Εκκλησίας.

Τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για γενική προβολή ενώ θα υπάρχουν επίπεδα πρόσβασης στις πληροφορίες που θα είναι διαθέσιμες με τις βασικές να είναι προσβάσιμες για όλους. Επιπλέον ετοιμάζονται βίντεο αφιερωμένα στην αναβίωση των αγροτικών Εκκλησιών ενώ το πιο σημαντικό καθήκον που επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες του Πατριαρχείου Μόσχας είναι να διατηρηθεί η ψηφιακή μορφή των Εκκλησιών. “Πρώτα απ’ όλα έχουμε ξεκινήσει με τις ξύλινες εκκλησίες επειδή καταστρέφονται πιο εύκολα. Το έργο λειτουργεί πιλοτικά ενώ ελπίζουμε σε βοήθεια στη χρηματοδότηση από διάφορες πηγές αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας” εξήγησαν οι ειδικοί.

Το 2019, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι συνέταξε μια λίστα με περισσότερες από 4,7 χιλιάδες Εκκλησίες οι οποίες δεν έχουν ιδιοκτησία. Πρόκειται για κτίρια θρησκευτικής σημασίας που προηγουμένως ανήκαν στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τα οποία είναι κατεστραμμένα ή σε ανάγκη για συντήρηση ή αποκατάσταση.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Innotech XXI δημιουργήθηκε για την υλοποίηση του έργου ROC «Αναβίωση της ρωσικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής». Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ιστότοπο του ιδρύματος, ο οργανισμός δημιουργεί ένα ρωσικό ηλεκτρονικό μητρώο που περιέχει οπτικές ψηφιακές εικόνες των Εκκλησιών ενώ πραγματοποιεί εργασίες επισκευής και αποκατάστασης ακόμα και χτίζοντας νέες εκκλησίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων