04/01/2024 04/01/2024 Προσευχή μετά από 90 χρόνια τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Περμ της Ρωσίας κατά την τελευταία ημέρα του 2023.  Πρόκειται για ναό που είχε υποστεί τις συνέπειες της αθεϊστικής Σοβιετικής πολιτικής καθώς με διάταγμα είχε σταματήσει η λειτουργία του ιστορικού αυτού ναού. Με την προσευχή συντελέστηκε ένα σημαντικό γεγονός για...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 10:18

Προσευχή μετά από 90 χρόνια στον Καθεδρικό Ναό του Περμ

Διαδώστε:
Προσευχή μετά από 90 χρόνια στον Καθεδρικό Ναό του Περμ

Προσευχή μετά από 90 χρόνια τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Περμ της Ρωσίας κατά την τελευταία ημέρα του 2023. 

Πρόκειται για ναό που είχε υποστεί τις συνέπειες της αθεϊστικής Σοβιετικής πολιτικής καθώς με διάταγμα είχε σταματήσει η λειτουργία του ιστορικού αυτού ναού.

Με την προσευχή συντελέστηκε ένα σημαντικό γεγονός για όλους τους πιστούς στην περιοχή του Περμ. Ξεκινά μια πλήρης διαδικασία αποκατάστασης στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση του ναού στην ιστορική του μορφή.

Επισήμως, ο Καθεδρικός Ναός της Μεταμόρφωσης της πόλης του Περμ επιστράφηκε στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2011. Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της ηγεσίας της επισκοπής Περμ, εκπροσωπούμενης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περμ κ. Μεθόδιο, και της ηγεσίας της Πινακοθήκης της Πολιτείας Περμ, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, το κτίριο του καθεδρικού ναού ήταν σε προσωρινή χρήση από την Πινακοθήκη. Πλέον ο ναός ανήκει στην Μητρόπολη Περμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων