10/03/2023 10/03/2023 Με τον Πρέσβη του Μπαχρέιν στη Μόσχα, Αχμέτ Αμπτουλραχμάν Αλ Σαάτι, συναντήθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ ο Πατριάρχης Κύριλλος και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον φιλικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Μπαχρέιν και τις υπάρχουσες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο...
10 Μαρτίου, 2023 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 10:57

Πρόσκληση στον Πατριάρχη Μόσχας να επισκεφθεί το Μπαχρέιν

Διαδώστε:
Πρόσκληση στον Πατριάρχη Μόσχας να επισκεφθεί το Μπαχρέιν

Με τον Πρέσβη του Μπαχρέιν στη Μόσχα, Αχμέτ Αμπτουλραχμάν Αλ Σαάτι, συναντήθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ ο Πατριάρχης Κύριλλος και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον φιλικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Μπαχρέιν και τις υπάρχουσες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε συγκεκριμένα ότι το Βασίλειο του Μπαχρέιν δίνει μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη του διαθρησκευτικού διαλόγου και των καλών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων θρησκειών.

Επεσήμανε, επίσης, ότι το θέμα των διαθρησκευτικών σχέσεων είναι σημαντικό για τη Ρωσία, επειδή υπάρχουν διαφορετικές θρησκείες στο έδαφος της χώρας. “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων και δείχνει σεβασμό σε όλους”, είπε.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης προσκάλεσε τον Πατριάρχη Μόσχας, εκ μέρους του Βασιλιά του Μπαχρέιν Χαμάτ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα, να επισκεφθεί τη χώρα.

Πηγή φωτογραφιών: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων