11/09/2020 11/09/2020 Διεθνές συνέδριο με θέμα «Απάτη στο Διαδίκτυο: Προκλήσεις και Απειλές στη Χριστιανική Παρουσία στον Εικονικό Χώρο» πραγματοποιεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως τόνισε στο πρακτορείο Ria Novosti ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Βάχτανγκ Κιπσίτζε, οι συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν φαινόμενα που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με επιτήδειους που συγκεντρώνουν χρήματα...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2020 - 12:32

Προστασία των πιστών από διαδικτυακούς απατεώνες

Διαδώστε:
Προστασία των πιστών από διαδικτυακούς απατεώνες

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Απάτη στο Διαδίκτυο: Προκλήσεις και Απειλές στη Χριστιανική Παρουσία στον Εικονικό Χώρο» πραγματοποιεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Όπως τόνισε στο πρακτορείο Ria Novosti ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Βάχτανγκ Κιπσίτζε, οι συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν φαινόμενα που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με επιτήδειους που συγκεντρώνουν χρήματα επικαλούμενοι ανάγκες και πρωτοβουλίες της εκκλησίας.

“Αυτή είναι η πρώτη διάσκεψη αφιερωμένη στο πρόβλημα της απάτης στο Διαδίκτυο που διοργανώνεται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το Συνοδικό Τμήμα λαμβάνει πολλά μηνύματα ότι οι απατεώνες είναι πολύ δραστήριοι στα κοινωνικά μέσα. Παραπλανούν τους πιστούς ποντάροντας στο θρησκευτικό αίσθημα και την ευαισθησία τους” δήλωσε ο Κιπσίτζε.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το πρόβλημα οξύνθηκε τόσο πολύ που τον Αύγουστο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εξέδωσε ειδική ανακοίνωση σχετικά με την «απειλή δόλιων ενεργειών εναντίον πιστών».

Το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό του έναν κατάλογο διαδικτυακών τόπων “που ασχολούνται με τη συγκέντρωση χρημάτων για εκκλησιαστικές υπηρεσίες, αλλά δεν σχετίζονται επίσημα με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.”

“Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να ερευνούμε, να συζητάμε αυτό το πρόβλημα και να σκεφτόμαστε πώς να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τους απατεώνες” υπογράμμισε ο Κιπσίτζε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απατεώνες προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη που έχουν οι άνθρωποι στους ιερείς και στην εκκλησία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων