26/03/2020 26/03/2020 Ανοικτό αφήνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους ναούς, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση της πανδημίας και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Όπως δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων μελετάται μεταξύ άλλων...
26 Μαρτίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 8:03

Πρόσθετα μέτρα μελετά η Εκκλησία της Ρωσίας

Διαδώστε:
Πρόσθετα μέτρα μελετά η Εκκλησία της Ρωσίας

Ανοικτό αφήνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους ναούς, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση της πανδημίας και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.
Όπως δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων μελετάται μεταξύ άλλων ο περιορισμός του αριθμού των προσκυνητών στις εκκλησίες εάν επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση, ή ακόμα και η τέλεση των Ιερών Ακολουθιών σε εξωτερικό χώρο.
“Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί , μπορεί να εισαχθούν πρόσθετοι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των προσκυνητών στην εκκλησία”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, προσθέτοντας ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι για το πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας υπό τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της εξάπλωσης του κοροναϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων