31/01/2019 31/01/2019 Την επιθυμία του να βοηθήσει στην επίλυση της διαμάχης στο Ναγκόρνο -Καραμπάχ εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη συνάντηση που είχε που τον Σεϊχη Allahshukur Pashazade, επικεφαλής του Μουσουλμανικού Συμβουλίου Καυκάσου και αντιπρόεδρου του CIS Interreligious Council. “Αν το θέμα εξαρτιόταν από τους Κληρικούς θα το είχαμε λύσει εδώ και καιρό. Αλλά...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 8:52

Πρωτοβουλία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Πρωτοβουλία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Πατρ. Μόσχας

Την επιθυμία του να βοηθήσει στην επίλυση της διαμάχης στο Ναγκόρνο -Καραμπάχ εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη συνάντηση που είχε που τον Σεϊχη Allahshukur Pashazade, επικεφαλής του Μουσουλμανικού Συμβουλίου Καυκάσου και αντιπρόεδρου του CIS Interreligious Council.

“Αν το θέμα εξαρτιόταν από τους Κληρικούς θα το είχαμε λύσει εδώ και καιρό. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια θετική επιρροή  στους πολιτικούς να το λύσουν ειρηνικά και προς το αμοιβαίο συμφέρον” δήλωσε ο Προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ (δηλαδή «Ορεινό Καραμπάχ») είναι περιοχή στον Νότιο Καύκασο, που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών του Κάτω Καραμπάχ και της Zangezur και καλύπτει τη νοτιοανατολική σειρά του Μικρότερου Καυκάσου. Η περιοχή είναι κυρίως ορεινή και δασώδης.

Η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υπήρξε αυτόνομη περιοχή στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.
Η περιοχή είναι αμφισβητούμενη, διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (έως τον Φεβρουάριο του 2017 γνωστή ως Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ), ένα de facto ανεξάρτητο κράτος με την αρμενική πλειοψηφία. Από το τέλος του Πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 1994, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Η περιοχή ταυτίζεται με τα διοικητικά όρια της πρώην αυτόνομης περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που περιλαμβάνει έκταση 4.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων