18/04/2019 18/04/2019 Με εκπροσώπους του ιδρύματος Kirche in Not συναντήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου της Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων  στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η Χαρά Μόσχας, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την ανάληψη πρωτοβουλιών στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για...
18 Απριλίου, 2019 - 8:27

Πρωτοβουλία της Ρωσικής Εκκλησίας για τη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
Πρωτοβουλία της Ρωσικής Εκκλησίας για τη Μέση Ανατολή

Με εκπροσώπους του ιδρύματος Kirche in Not συναντήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου της Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων  στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η Χαρά Μόσχας, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την ανάληψη πρωτοβουλιών στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της Κοινής Ομάδας Εργασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την παροχή βοήθειας σε διωκόμενους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή και την ενίσχυση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών στην κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου του 2016 κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αβάνα ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος με τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου  επεσήμαναν την επιτακτική ανάγκη λήψεως καταλλήλων μέτρων προς αντιμετώπιση της καταστάσεως στη Μέση Ανατολή.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων