04/02/2020 04/02/2020 Οι ορθόδοξοι εθελοντές από τη Ρωσία και άλλες χώρες άνοιξαν στο Μαυροβούνιο μια δωρεάν εκπαιδευτική κατασκήνωση αποκατάστασης για οικογένειες με παιδιά που πέρασαν ογκολογικές παθήσεις και άλλες βαριές ασθένειες. Το πρόγραμμα προβλέπει διαμονή 10 ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα ασχολούνται ενεργά με διάφορες δραστηριότητες, όπως καλλιτεχνικές δράσεις, αθλήματα, θα πηγαίνουν εκδρομές και...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 22:39

Πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπέρ των παιδιών με ογκολογικές ασθένειες

Διαδώστε:
Πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπέρ των παιδιών με ογκολογικές ασθένειες
Οι ορθόδοξοι εθελοντές από τη Ρωσία και άλλες χώρες άνοιξαν στο Μαυροβούνιο μια δωρεάν εκπαιδευτική κατασκήνωση αποκατάστασης για οικογένειες με παιδιά που πέρασαν ογκολογικές παθήσεις και άλλες βαριές ασθένειες.
Το πρόγραμμα προβλέπει διαμονή 10 ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα ασχολούνται ενεργά με διάφορες δραστηριότητες, όπως καλλιτεχνικές δράσεις, αθλήματα, θα πηγαίνουν εκδρομές και θα κάνουν ιππασία. Για αποκατάσταση έρχονται παιδιά που πάσχουν από βαριές καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και ογκολογικές παθήσεις στο στάδιο ανάρρωσης”.
Όπως ενημερώνει το Συνοδικό Τμήμα σε θέματα φιλανθρωπίας. το πρόγραμμα υλοποιείται μεταξύ άλλων με τη στήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο διοργανωτής είναι το κίνημα Ρωσική Ορθόδοξη Διακονία στην Ευρώπη “Καλό έργο”.
Την “Ρωσική Ορθόδοξη Διακονία στην Ευρώπη “Καλό έργο” αποτελούν πάνω από 300 εθελοντές από την Γερμανία, τη Ρωσία, την Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες που βοηθούν τα παιδιά με ανίατες ασθένειες και τις οικογένειές τους από τις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών) που έρχονται για ανάρρωση στην Ευρώπη. Οι ορθόδοξοι εθελοντές στηρίζουν τους ασθενείς στις κλινικές. βοηθούν στην διοργάνωση της θεραπείας και της διαμονής, καθώς σε μηνιαία βάση βοήθεια έχουν περίπου 50 οικογένειες. Το κίνημα δημιουργήθηκε το 2012 στην Επαρχία του Βερολίνου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων