06/07/2022 06/07/2022 Η Πατριαρχική Επιτροπή για τις Οικογενειακές Υποθέσεις, την Προστασία της Μητρότητας και της Παιδικής Ηλικίας υποστηρίζει πλήρως το σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα με στόχο «την προστασία της οικογένειας από παράλογες και υπερβολικές παρεμβάσεις». Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, π. Φιόντορ Λουκιάνοφ, σε συνέντευξη Τύπου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS», αυτή η...
06 Ιουλίου, 2022 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 17:44

Ψήφος εμπιστοσύνης Πατριαρχείου Μόσχας στην κυβέρνηση για «την προστασία της οικογένειας από παράλογες και υπερβολικές παρεμβάσεις»

Διαδώστε:
Ψήφος εμπιστοσύνης Πατριαρχείου Μόσχας στην κυβέρνηση για «την προστασία της οικογένειας από παράλογες και υπερβολικές παρεμβάσεις»

Η Πατριαρχική Επιτροπή για τις Οικογενειακές Υποθέσεις, την Προστασία της Μητρότητας και της Παιδικής Ηλικίας υποστηρίζει πλήρως το σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα με στόχο «την προστασία της οικογένειας από παράλογες και υπερβολικές παρεμβάσεις». Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, π. Φιόντορ Λουκιάνοφ, σε συνέντευξη Τύπου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS», αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας στάσης φροντίδας προς την οικογένεια ως βάση της ασφάλειας της Ρωσίας και του μέλλοντός της.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Η Πατριαρχική Επιτροπή υποστηρίζει πλήρως την εισαγωγή αυτού του νομοσχεδίου. Οι ειδικοί μας συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξή του και θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι είναι υπέρ της οικογένειας. Εισάγει τις νόρμες, που είναι απαραίτητες σήμερα για τον σεβασμό των δικαιωμάτων τόσο του παιδιού όσο και της οικογένειας στο σύνολό της, καθώς, φυσικά, και των στενότερων συγγενών», είπε ο Λουκιάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιο «περιορίζει την ενδεχόμενη αυθαιρεσία των αρχών κηδεμονίας και άλλων κρατικών φορέων», κάτι που, όπως σημείωσε ο ιερέας, είναι σημαντικό σήμερα. Ο επικεφαλής της πατριαρχικής επιτροπής επέστησε, επίσης, την προσοχή στο γεγονός ότι η εφαρμογή προσωρινών μέτρων για την προστασία ενός παιδιού, σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, δεν αποτελεί βάση για την αναγνώριση παιδιού, που μένει χωρίς γονική μέριμνα.

«Είναι πολύ σημαντικό να επαναφέρουμε τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» του παιδιού: την προτεραιότητα της οικογένειας αίματος. Ο γονέας έχει το δικαίωμα να εμπλέξει συγγενείς ή άλλα πρόσωπα, με σκοπό την ανατροφή ενός παιδιού χωρίς υποχρεωτικά έγγραφα. Αυτό είναι, επίσης, πολύ σημαντικό. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό, από την πλευρά των ειδικών μας, να συμπεριλάβουμε στον κατάλογο των αρχών της ρύθμισης του οικογενειακού δικαίου την αρχή του τεκμηρίου καλής πίστης κατά την άσκηση των γονικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο ιερέας.

Η Γιελένα Μιζούλινα, επικεφαλής της υποεπιτροπής αστικού και οικογενειακού δικαίου της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας και Κρατικής Οικοδόμησης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, δήλωσε στο TASS ότι το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 5 Ιουλίου στην Κρατική Δούμα, προβλέπει την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια ως έκτακτο μέτρο προστασίας του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο βάσει δικαστικής απόφασης.

Το έγγραφο ορίζει ένα σύνολο μέτρων για την προστασία των παιδιών, ανάλογα με τις απειλές που πρέπει να εξαλειφθούν, διατηρώντας, παράλληλα, το δικαίωμα του παιδιού στην οικογένειά του. Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, το τεκμήριο της καλής πίστης των γονέων και το προνομιακό δικαίωμα των συγγενών να αναθρέψουν ένα παιδί, εάν αυτό μείνει χωρίς γονική μέριμνα, ακόμη και προσωρινά.

Πηγή: blagovest-info.ru 

Φωτό: семейный-портал13.рф

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων